banner675

Buluntu’nun projeleri üyelerinden tam not aldı

Buluntu’nun projeleri üyelerinden tam not aldı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından kent iş dünyasına hareketlilik getiren iş insanı Mustafa Buluntu’nun hem sanayici hem de tüccarlar için hazırladığı projeler tam not aldı.

KMTSO Başkan Adayı Mustafa Buluntu; 1995 yılından bu yana kapalı kapılar arkasında tek liste ile gidilen oda seçimlerine demokrasi getirdiklerini, sahada dokunmadık üye bırakmadıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi odasındaki seçim çalışmalarının ilk defa sahaya yansıtıldığı seçimle açıkladığı bir birinden önemli projeler üyelerinden tam not aldı. Her zaman projeleriyle gündeme geleceğini dile getiren Buluntu, yola çıktıkları ve kendilerine oy verecek isimleri hiç kimsenin küçümsemeye hakkının olmadığının da altını çizdi.

Kendilerine oy verecek en büyük firmadan en küçük firmaya kadar her ismin önemli olduğunu ve başarı hikayesi olanların küçümsememesi gerektiğini belirten Başkan adayı Buluntu, “Şehrimizi uluslararası arenada temsil eden MADO 40-50 yıl önce Ahir Dağından getirdiği kar ile dondurma yapıyordu. Bugün en son teknolojileri kullanıp dünya markası oldu. Sakarya’da küçük bir dükkanda hizmet veren Kervan bugün devasa bir markaya döndü. Uluslararası arenalarda boy gösteriyor. Bunlar büyük bir başarı hikayesi değil mi? Bu tür başarı hikayelerine neden kulp takma peşindeler. Bu başarıları ödüllendirip daha ileriye gitmelerini sağlamak daha doğru olmaz mı?” dedi

Hem sanayicilere hem de tüccarlara yönelik hazırladığı birbirinden önemli projelerle de adından söz ettiren Başkan Adayı Mustafa Buluntu bazı projelerini ile ilgili şunları kaydetti:

“İlimizi ilçelerimizdeki tüm sanayi ve ticaret temsilcileriyle bütünleştirmek istiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olmayan ilçelerimizden birer meclis veya komite üyesi alarak ilçedeki arkadaşlarımızın da sorunlarının yerinde takip edilmesini ve o sorunların el birliği ile çözülmesini sağlayacağız. Şu ana kadar hiçbir sektör kurulları yönetim kurullarına davet edilip sorunları tartışılmadı. Biz yönetim kurulu toplantımıza sektör kurullarını periyodik bir şekilde davet ederek her sorunu birebir masaya yatıracağız, görüş ve düşüncelerini önemseyeceğiz. Sanayicilerimize, tüccarlarımıza, yeni girişimci adaylarımıza yatırım ve karşılaştığı sorunlarla ilgili kurumsal çözüm üreteceğiz. Bugün yatırım yapmak isteyen girişimcilerimiz birçok bürokratik prosedürlerle bireysel olarak mücadele veriyor. Birçoğumuzun yatırım yaparken karşılaştığımız sorunların çözümünde muhatap bulamıyoruz. Biz bu sorunların giderilmesi için Odamız bünyesinde güçlü bir inisiyatif olarak sorunları kurumsal olarak takip edeceğiz. KMTSO her üyesinin haklı olduğu her davasında yanında bulunduğunu göstermesi lazım. Kızkapanlı OSB bölgemizi görüyorsunuz. Her şeyi tamam, ilan edilmeyi bekliyor. Diğer taraftan da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız hazine arazilerine konut için rezerv arzı oluşturuyor. Bir an önce Kızkapanlı OSB ilan edilmeli neyi bekliyor anlamıyoruz. Biz göreve geldiğimizde ilk işimizden biri Kızkapanlı OSB bölgesini ilan ederek yatırıma açacağız. Tomsuklu OSB’nin yönetim kurulu üyesiyim, oradaki çalışmalar tamamlanmak üzere ve küçük bir istimlak çalışmasının ardından Tekstil İhtisas OSB’de yatırımlar başlayacak. Diğer taraftan Tekstil İhtisas OSB’nin hemen yanında Tomsuklu’da atış alanı olarak kullanılan 18 bin 500 dönüm alanda OSB olarak ilan edilmek üzere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimizin küçük ve orta ölçekli esnaflarımızın bulunduğu Küçük Sanayi Sitesindeki büyümek isteyen esnaflarımız artık kabuğuna sığmıyor. Kısa bir süre sonra ilan edilecek ve çalışmaların tamamlandığı tekstil İhtisas OSB’nin yanındaki 18 bin 500 dönüm Tomsuklu atış alanına orta ölçekli sanayi bölgeleri oluşturulacak. Esnaf odalarımızla birlikte esnaflarımızı bir araya getireceğiz, bu şehre sanayi de lazım, gıda da lazım, ticaret de lazım her şey lazım. 300 metrekare de üretim yapan esnafımızı rahata kavuşturalım. Tomsuklu bölgesinde bin dönüm bir sektöre, iki bin dönüm bir sektöre, üç bin dönüm bir sektöre ayıralım. Tüm tüccar ve ticaret kesiminin yatırım yapacağı alanı burada çözeceğiz. Bu alanı karma OSB alanı ilan ettirirsek ilimizin yatırım yapacak alan sıkıntısını uzun süre ortadan kaldırırız. Küçük Sanayi Sitesi esnafımıza bin metrekare ile 10 bin metrekare arasında ihtiyacı kadar yer tahsis edebiliriz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685