Bu başı boşluğa kim dur diyecek!

Bu başı boşluğa kim dur diyecek!

Kahramanmaraş’ta esnaflar depremin ardından başka illerden gelen seyyar satıcılardan dert yandı.

Kahramanmaraş Merkezli depremleri ardından iş yerleri yıkılan veya zarar gören esnaflar için kurulan geçici çarşıların düzensizliği esnafın tepkisine neden oldu.

6 Şubat depremin sonrası iş yerleri kullanılmaz halde olan esnaflara için Demokrasi Meydanında kurulan geçici işyerlerine başka illerden gelen seyyar satıcılarınca işlevsiz hale getirdi.

Demokrasi Meydanında vatandaşlar, seyyar satıcı ve bazı esnafların kaldırımları işgal etmesinden dolayı yürümekte zorlanıyor.

Demokrasi Meydanındaki esnaflar başka illerden gelen seyyar satıcıların bir an önce kaldırılması istedi.

Demokrasi Meydanında iş yeri bulunan 25 yıllık esnaf Murat Güzelbulut, Çarşılarının resmen Pazar yerine döndüğünü söyledi.

Her yerde seyyar satıcıların olduğunu ve görüntü kirliliğine neden olduğunu dile getiren Güzelbulut, “Çarşımız resmen pazar yerine döndü. Her taraf seyyar satıcı, çok iğrenç bir görüntüye sahip bir pozisyona dönüştü. Buradaki seyyar satıcıların çoğu şehir dışından Adana, Mersin ve Gaziantep'ten gelen kişiler. Sürekli burada zaten yerlerinden de kalkmıyorlar ve belli bir süre sonra bunları yerlerinden kaldırmak da söz konusu olmayacak. Biz bunların bir an önce buradan kaldırılmasını istiyoruz. Burada esnaflara da zarar veriyor. Caddeye de zarar veriyor. Adam burada sebze satıyor, meyve satıyor. Seyyar satıcı dükkan kirası ödemiyor, vergisini vermiyor. Seyyar satıcıların hiçbir masrafları yok. Haksız rekabet söz konusu. Hem de çarşının görseli açısından, genel görüntüsü açısından da çok kötü bir görüntü. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle bunların kaldırılmasını talep ediyoruz. Buradaki tüm esnaflar aynı düşüncede.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2023, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER