Binadan düşen molozlar tehlike saçıyor

Binadan düşen molozlar tehlike saçıyor

Kahramanmaraş’ta hasar tespit çalışmalarında ağır hasarlı raporu verilen ve daha sonra orta hasarlı duruma çevrildiği iddia edilen binadan yola düşen moloz parçaları çevrede bulunan vatandaşları tedirgin ediyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta depremler sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince kent genelinde hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Hasar tespit çalışmaları neticesinde binalar az, orta ve ağır hasarlı olarak belirlendi. Şehirde ağır hasarlı binaların yıkımları bir yandan devam ederken, yıkılmayan binalarda tehlike saçıyor. O tehlike saçan binalardan biri de Onikişubat İlçesi Abdulhamithan Mahallesi 14.sokakta bulunan 12 katlı site oldu. Hasar tespit çalışmaları kapsamında binaya önce ağır hasarlı raporu verildi. Ancak itirazlar sonucu bina yapılan denetimde bu kez ise orta hasara çevrildi.

Bina tamamen boşaltılırken binanın dış cephesinden dökülen parçalar bölgede yaşayan vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor. Bugün öğle saatlerinde binanın bazı bölümündeki kütleler yola savrulurken, şans eseri o anda kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER