Bakan Kirişci, “Pandemide bu ülkede ne tedarik ne de üretim zincirinde bir kırılma olmadı”

Bakan Kirişci, “Pandemide bu ülkede ne tedarik ne de üretim zincirinde bir kırılma olmadı”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş Ticaret Borsasında Tarım sektörü temsilcileri bir araya geldi.

Ticaret Borsası toplantı salonunda konuşan Kirişci, Dünyanın karışık gündeminde çözüm üreten barıştan, esenlikten, refahtan yana olan bir ülke olduğunu belirtti.

Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğini dile getiren Kirişci, “Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda daha da büyük bir Türkiye olacağı noktasında kaygı taşıyanlar elbette bu konuda ne içeride, ne dışarıda boş durmayacaklar. Önümüzdeki günlerde bunların daha büyük belirtilerini gördüğümüzde ‘bunlar nereden çıktı’ diye şaşırmayalım. Çünkü Türkiye bir hassa savunma sanayinde yüzde 20’lerdeki yerlilik ve millilik oranını yüzde 80’lere çıkardı. Her gün savunma alanında yeni bir araç gökyüzünde. Karada, denizde, tüm bize ait olan coğrafyamızda arz endam ediyor. Bundan rahatsız oluyorlar. Onlar ne kadar rahatsız olursa olsunlar, Allah’ın izniyle bizim bu kutlu yürüyüşümüz devam edecek.”     

Kirişci, “Pandemide bu ülkede ne tedarik ne de üretim zincirinde bir kırılma olmadı. Ben kendi sektörüm olan tarım sektöründen biliyorum. Ama aynı zamanda sanayi sektöründe adeta yarıştılar. Kendi işletmelerini kendi çalışanlarıyla birlikte açık tutmak üretime devam etmek için. Türkiye 250 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi ise bunun içerisinde 30 milyar dolarlık kısmını da tarım ve gıda sektörü gerçekleştirdi. Ülkenin üretme aşkı, üretme hevesi adeta bir ibadete dönüşmüş müteşebbislerin tarımdan sanayiye turizmden diğer alanlara hemen her alanda bu aşkın ve bu sevdanın bir tezahürü olarak ülkemizin başarı hanesine yazılmıştır.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Vahit Kirişci’ye kentin tarıma verdiği desteklerden dolayı tablo hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2023, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER