banner675

Aycan, “Türkiye’de 6’ıncı yasama yılına girdik. Bu istikrarın göstergesidir”

Aycan, “Türkiye’de 6’ıncı yasama yılına girdik. Bu istikrarın göstergesidir”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Milliyetçi Harekat Partisi olarak gerçekleştirilecek seçimlere hazır olduklarını söyledi.

Milletvekili Sefer Aycan, MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Cumhur İttifakının 5 yıllık süreyi çok iyi değerlendirdiğini ifade eden Aycan, “Cumhur İttifakı olarak çok başarılı bir 5 yıl geçirdik. Bu aslında ortak eserimizdir. Şimdi zillet ittifakı tekrar ‘Parlamenter Hükümet’ sisteminden bahsediyor ama biz ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet’ sisteminin çok başarılı olduğunu düşünüyoruz. İlk defa Türkiye’de 6’ıncı yasama yılına girdik. Bu istikrarın göstergesidir. Daha önceki koalisyon hükümetlerinin ortalama ömrü 11 ayken, şimdi 5 yıllık süreci tamamlamak üzereyiz ve 6’ıncı yasama yılındayız. Bu da çok verimli dönem geçirilmesini sağladı. Cumhur İttifakı olarak birçok yasayı çıkardık.” diye konuştu.

Aycan “Kılıçdaroğlu aday olmak istedi, çok istiyor, yalvarıyor ‘beni aday yapın’ diye dolaşıyor. Hem 6’lı masadan destek istiyor. Hem de yurt dışından destek istiyor. Fakat adamcağıza destek vermiyorlar. Amerika’ya gitti, İngiltere’ye gitti, Almanya’ya gidiyor, dolaşıyor ülke ülke ‘bana destek verin ne olur bir kez de Kılıçdaroğlu’na oy verin’ diye. Fakat kendi arkadaşlarını bile ikna edemedi. O yüzden bir belirsizlik var. Komik bir durumdalar 6’lı masa. Ali Babacan farklı konuşuyor. Davutoğlu farklı konuşuyor ve bir panik var. Bu süreç içerisinde ‘seçim tarihi belli olsun’ diyorlardı. Seçim tarihi de belli artık ama hala ortada bir aday yok. Bizim için fark etmiyor. Biz kim çıkarsa çıksın kendimizden eminiz ve Cumhurbaşkanımızın tekrar Cumhurbaşkanı seçileceğinden çok eminiz.” şeklinde konuştu.  

Muhalefetin tutarsız olduğunu ileri süren Aycan, “Anayasamıza göre seçim tarihinin belirlenmesine 2 türlü yol vardır. Bunlardan bir tanesi Meclisin karar alması. Ama muhalefet partiler seçim kararı almaya yanaşmadılar. Bu da aslında bir tutarsızlıktır. Seçimi muhalefet istemesi lazım. Fakat muhalefet seçim tarihi konusunda uzlaşmadı. Kendine göre bahaneler sürüyorlar ama bunlar inandırıcı değil. Demek ki seçime hazır değiller.” dedi.

Milliyetçi Hareket Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2 yıl önce Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladığını hatırlatan Aycan, “Cumhur İttifakı adayı bellidir, çalışmaları da bellidir. Ama karşımızdaki zillet ittifakının hala adayı yoktur. Belirleyebilecekler mi? Onu da bilmiyorum. Ortak bir aday çıkartabilirler mi? 6’lı masa zaten zorunlu bir proje. Dayatılmış, yönlendirilmiş. Bir araya getirilmeye çalışılmış 6 parti var. Bu görünüşte 6 ama gerçekte kaç olduğunu bizlerde bilmiyoruz, Kendiler de bilmiyor herhalde. Görünmeyenler masanın altında olanlar, üstünde olanlar var. Karar merciyi başka yerlerde olan bir mekanizma var.” dedi.

Basın toplantısına, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Dursun Nar, Dulkadiroğlu Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Salih Boz, Ülkü Ocakları Onikişubat İlçe Başkanı Abdurkadir Demirdöğen, Kamu - Sen Kahramanmaraş Şube Ziya Yenipınar ve Milliyetçi Harekat Partisi İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685