banner651

Ateş, “basın sektöründe çalışanların çok ciddi sıkıntıları var”

Ateş, “basın sektöründe çalışanların çok ciddi sıkıntıları var”

Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi.

Özel bir tesiste gerçekleştirilen toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, basın mensuplarının özgürce çalışmalarının demokratik ülkelerde olmazsa olmazı olduğunu hatırlattı.

"Gazetecilerin demokratik düzenin devamı için mutlak suretle özgür olmalı ve özgürce işini yapabilmelidir" diyen Ünal, “Bugün Türkiye’de basın sektöründe çalışanların çok ciddi sıkıntıları var. Bunların en başında ekonomik sıkıntılar geliyor. Bugün Anadolu’daki basın yayın kuruluşlarında çalışan, görev yapan ne şartlarda görev yaptıkları en büyük şahitleri yerelde siyaset yapan bizleriz. Bu ekonomik sıkıntıların aşılmasıyla ilgili çok ciddi adımların atılması gerektiğini biliyor ve bunu zaman zamanda mevcut iktidara dillendiriyoruz.” dedi.

İnternet haber siteleri yönetmeliği hakkında açıklamalardan bulunan Ünal, sözleri şöyle sürdürdü:

“Personel çalıştırmak ciddi anlamda sıkıntı, çalışan insanlar çoğu zaman karın tokluğuna, çoğu zaman aldıkları 3 kuruşu evinin nafakası yapmaya yetmeyeceğini bile bile bu işi yapıyorlar. Biz çok iyi biliyoruz ki İstanbul basınına bu ülkenin ve bu milletin kredi muslukları sonuna kadar açık. Oysa yerel ve ulusal basın paralel bir seyir izliyor. Biz yerel basının olmadığı yerde ulusal basının varlığından söz edemezsiniz. Ulusal basında çıkan haberlerin kaynağı yerel basındır. Bu anlamda son günlerde hükümetin hazırladığı taslak var basınla ilgili, ben buradan bir kez daha iktidar mensuplarına aklını başına almaya davet ediyorum. Çıkartılacak yasa ile yerel basın bitirmeye çalışan bu iktidar aklını başına almak zorundadır. ‘Şu kadar işçi çalıştıracaksınız sigortalı’ tamam doğru peki kaynak, gelir. Bugün Basın İlan Kurumu sadece ilan kurumu olmuştur. Yerel basının özellikle sorunları ile ilgili hiçbir doğru düzgün çalışma yapmamaktadır. Size 6 tane personel çalıştırmanızı söyleyenler her halde sizin ayda 300 bin lira para kazandığınızı düşünüyorlar. Yerel basını sadece kamunun ilanlarına mahkum etmek yerel basının dibine dinamiti koymak koymaktan başka bir şey değildir.”     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER