Asfalt çalışması yapan personele dondurma ikramı

Asfalt çalışması yapan personele dondurma ikramı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş asfalt serim çalışmayı yapan personele dondurma ikramında bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkoğlu İlçesi, İstiklal Caddesi ve Mahir Ünal Caddesi altyapı çalışmasının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt serim çalışmaları başladı.

Yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki iki caddenin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı yenilemesinin ardından başlayan sıcak asfalt çalışmalarının Kurban Bayramı öncesi tamamlanması hedefleniyor.

Çalışmaların yapıldığı yerde incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, yaklaşık 45 dereceyi bulan asfalt sıcağında çalışan personellere Kahramanmaraş dondurması ikramında bulundu.

Asfalt çalışmaları hakkından bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Biz 2019’dan bugüne kadar Türkoğlu ilçemize 213 milyon lira civarında bir yatırım yapmışız. Bu asfalt, mera ve arazi yolları, köprüler, menfez kaldırın park bahçe düzenleme su kanalizasyon altyapısı olmak üzere. Biz Türkoğlu ilçemizin merkezinde İstiklal caddemizle Mahir Ünal caddemizin altyapı yenilemesine başlamıştık. Burada hem içme suyu altyapısı hem kanalizasyon hem de yağmur suyu altyapısı yapılıyordu. Buranın asfalt ve kaldırımların da bitirilmesini planlamıştık. Süreç böyle devam ederken iki büyük afet yaşadık. Yaşadığımız deprem tabii ki çalışmaları etkiledi. Ara vermek zorunda kaldık. Bu afetin getirdiği yıkım nedeniyle bu enkazların kaldırma süreci de bizim çalışmalarımızı etkiledi. Eğer deprem olmamış olsaydı biz daha erken buraların asfaltını yapmış olacaktık. Bugün gördüğünüz gibi iki caddemizde içme suyu kanalizasyon altyapısı ve yağmur suyu altyapısı tamamlanan iki caddemizde asfalt serim çalışmaları devam ediyor. Bu iki caddemizde toplam 5 kilometre yaklaşık bir asfalt serim çalışması yapılacak. Ufak bir eksiğimiz kaldı. Kaldırımlar ve orta refik düzeni bu da buradaki ağır hasarlı binaların yıkılmasına ardından tamamlamış olacağız.” diye konuştu.

Güngör, “İller bankamız Türkoğlu ilçemizin bütün içme suyu altyapısını değiştiriyor. 145 kilometrelik bir hat bu. Yaklaşık da bedeli 135 milyon, bu projeyle, Türkoğlu ilçemizin içme suyu altyapısı değişmiş olacak. Daha sağlıklı bir duruma kavuşmuş olacak.” dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş da “her iki caddenin de kanalizasyon ve içme suyu yaklaşık 10 yıl önce yapılmıştı. Ama bazı caddelerdeki kanalizasyon ve içme suyunda tamiratları yapılması gerekiyordu. Bizim talebimizle özellikle Mahir Ünal Caddesi ve İstiklal Caddesi'nde yağmur kanalı projesini de eklendi. Büyükşehir Belediye başkanımıza bu vesileyle kendisine teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER