Akbaş, “Şehrimizin eksikliklerini biliyoruz”

Akbaş, “Şehrimizin eksikliklerini biliyoruz”

Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş, “Biz dersimize çalıştık, imar planlarını revize edeceğiz, aldığımız eğitimi memleketimiz için fiiliyata dökeceğiz.” dedi.

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Alper Akbaş, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Aday belirleme sürecinin devam ettiği şu günlerde, AK Parti’den Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı olan İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş, çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor.

Akbaş, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek projelerinden bahsetti. Onikişubat’ın eksik yönleri olduğunu söyleyen Akbaş, ilçenin imar planlarını yeniden hazırlayacaklarını ifade etti.

Şehrin eksiklerini bildiğini ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü söyleyen Akbaş, şunları kaydetti:

“Saha çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çalışmalarımıza tam gaz devam ediyoruz. AK Parti'nin aday adaylığı da keyifli bir durum, güzel bir süreç yaşıyoruz. Vatandaşlarımızla, teşkilatlarımızla, gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla bir araya geliyoruz. Güzel istişarelerde bulunuyoruz. Şehrimizin eksikliklerini biliyoruz ama ilave aldığımız talepler de var, onları da değerlendiriyoruz. Dersimize iyi bir şekilde çalıştık. Bu konuda da çalışmalarımızı, temaslarımızı sürdürüyoruz. İnşallah şehrimiz ve ilçemiz için hayırlı olur. Onikişubat’ın imar planını şekillendireceğiz. Bu şehrin yeşil alanları, spor tesisleri, turizm altyapısı gibi konularda eksiklikleri var. Kısa vadeli program, orta vadeli program, uzun vadeli program ve master planlar yapılacak. Ama her şeyden öncesi, depremle ilgili sıkıntı yaşadığımız bölgelerimiz var. Buraların imar planlarını revize edeceğiz. Biz 6 Şubat gecesi çok üşüdük, çok acılar çektik, çok büyük sıkıntılar çektik. Jeneratörü, ısıtıcıyı, battaniyeyi, yiyeceği, suyu bulamayan insanlarımız oldu. Özellikle birkaç gün ciddi sıkıntılar yaşadık. Toplanma alanlarımızda, arama kurtarma ekiplerimizde eksiklikler vardı. Malzemelerimizde de eksiklikler vardı. Devletin buraya intikalinden sonra o eksiklikler gitti ama biz bir daha, o üşümeyi yaşamamak için acil durum eylem planları oluşturacağız. Çok kritik müdahaleler var, bunların yapılması gerekiyor. İnşallah bunları adaylığımız açıklandıktan sonra detaylandıracağız. Ben inşaat yüksek mühendisiyim. Üniversite okurken 1999 yılında deprem olmuştu. Biz deprem odaklı bir eğitim gördük. Bugün inşallah memleketimizin hayrına bu eğitimimizi fiiliyata dökme zamanı geldi. Tabii ki bizim mesleki avantajımız var. Bu şehir için daha teknik bir müdahale gerekiyor. Bugüne kadar yapılan işlerin faturalarını bu şehir ağır ödedi. Bir daha fatura ödemek istemiyoruz. Daha teknik bir dokunuş gerekiyor. Daha teknik bir planlama gerekiyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER