Akbaş, “Kaynaklarımız az, yapılacak iş çok”

Akbaş, “Kaynaklarımız az, yapılacak iş çok”

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş, “İlçemizi her yönüyle ayağa kaldıracak azim, kararlılık ve tecrübeye hakimiz. Kaynaklarımız az yapacak işimiz çok ” dedi.

Asrın felaketinin ardından tecrübeleriyle ilçesini ayağa kaldırmak, sürdürebilir projeleri uygulamak için yola çıkan İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş, ortak aklı ve istişare kültürünü her zaman en ön planda tutacağını söyledi.

İzlediği sıra dışı ve samimi yaklaşım nedeniyle kısa sürede şehir tarafından kabullenilen Akbaş, seçim çalışmaları çerçevesinde ilk ziyaretlerini şehrin teknik meslek odalarına yaptı.

İlk ziyaretini kendi evi olan İnşaat Mühendisleri Odasına yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Akbaş, oda yönetimiyle bir araya geldi, izlenecek yol ve yapılacak projelerin öncelik sırasına göre dağılımı, nasıl bir yol izleneceğini istişare etti.

Ardından proje istişare ekibi olarak adlandırdığı Mimarlar, Harita ve Kadastro Mühendisleri, Şehir Plancıları ve Jeoloji Mühendisleri Odaları yöneticileriyle de şehrin geleceği ve problemleri üzerine istişare etti.

İlk ziyaretlerinde olduğu gibi görev tevdi edildiğinde de en önemli istişare ekibinin teknik meslek odalar olacağına da dikkat çeken İnşaat Yüksek Mühendisi Akbaş, “Ziyaretlerime kendi evim olan İnşaat Mühendisleri Odasından başlamıştım. Sonrasında Mimarlar, Harita ve Kadastro Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri ve Şehir Plancıları Odasını ziyaret ettim. Sonra gördümki diğer aday adayları da aynı odaları ziyaret etmiş. Bunu çok önemsiyorum, göstermelik olarak değil, yönetimde de odalarımızla gerekli istişarenin yapılaması olmazsa olmazımız olmalı. Meslek odalarımıza başlattığımız ziyaretin ardından diğer aday adayları arkadaşların da ziyareti bana meslek odalarına dikkat çekebilmenin mutluluğunu yaşattı. Çünkü bu odalarımızla her projeyi tartışmamız gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde en önemli istişare unsurlarımız odalarımız ve STK’larımız olacak. Yanlışımız varsa düzelteceğiz doğruyu bulacağız, yolumuza devam edeceğiz. Kamu kaynaklarımız artık çok sınırlı ve biz bunu israf etmeyeceğiz. Kaynaklarımız az yapacak çok işimiz var. Turizm kenti Onikişubat için de çalışacağız. Örneğin ilçemizin üç tarafı sularla kaplı ama bunun varlığını bile neredeyse unutmuşuz. Ben çevreme soruyorum; ‘en son baraj kenarına ne zaman gittiğiniz?’ diye, ne zaman gittiğini hatırlayan yok. İlçemizde suyumuz bol, termal kaynak suyumuz var, doğamız var. Hepsini ilçemin turizmine ve ekonomisine kazandıracağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Kararlı, heyecanlı bir şekilde yola çıktım, suya dokunan bir ilçe olacağız.” dedi.

Biyografisi ile göz dolduran, şeffaf, katılımcı ve ortak aklın kırmızıçizgisi olacağını dile getiren İnşaat Yüksek Mühendisi Akbaş, “Asrın felaketinin ardından halka hizmet için yola çıkan aday adaylarının niteliklerinde bir değişim gözlemleyebiliyoruz. Ben İnşaat Yüksek Mühendisiyim kendimde bir sorumluluk hissettim. Memleketimiz çok ağır bir yıkımdan geçti, yeniden inşası için gece gündüz çalışmayı kendime görev addettim. Bu duygu ve düşüncelerle yola çıktım.” diye konuştu.

AK Parti İl teşkilatı ve Büyükşehir’de Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunduğunu da hatırlatan AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tüm imar ve belediyecilik mevzuatlarına hâkimim. Bu zamana kadar imarda yapılan yanlışlıkların acı bilançosunu maalesef 6 Şubat günü gördük. İnşallah yeni planlanacak bölgeler, planlama ilkeleri yönünden nasıl olacak bunların hepsinin nasıl olacağına hakimiz. Hep birlikte, şeffaf, katılımcı ve birlikte belediyecilik anlayışımız ile ilçemizi bulunduğu yerden çok daha ileriye dinamizmimizle taşıyacağız. Dersimize iyi çalıştık hazırız.” dedi.

Temayül yoklamasının da her zamanki gibi bayram havasında geçtiğini de anımsatan Yüksek Mühendis Akbaş, “Bayram havasında bir temayül yoklamasını daha geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizin ve ilçemizin dört bir yanından gelerek, memleketimizin geleceği için iradesini ortaya koyan tüm teşkilat mensuplarımıza ve organizeyi yapan kıymetli İl Başkanımız nezdinde tüm teşkilatımıza, İlçe Başkanlarımıza, güvenliğimizi sağlayan emniyet birimlerimize, alandaki görevli kardeşlerimize ve basın mensubu arkadaşlarımıza içtenlikle, canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER