Akbaş, “Alt merkezlerle hizmetler hızlı şekilde ulaşacak”

Akbaş, “Alt merkezlerle hizmetler hızlı şekilde ulaşacak”

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Alper Akbaş, “Onikişubat ilçemiz çok geniş ve dağlık bir coğrafyaya sahip. Belediye olarak Ilıca, Tekir, Önsen-Fatmalı bölgelerine kurulacak alt merkezler vatandaşlarımıza hizmetin daha hızlı ulaşmasını sağlayacak.” dedi.

Kahramanmaraş’ta tüm aday adayları içerisinde yapacaklarını açıklayan tek aday adayı olan AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş’a her geçen gün ilgi ve güven artıyor.

Kısa sürede ilçe halkına kendini tanıtan ve kabullendiren İnşaat Yüksek Mühendisi Akbaş, geniş ve dağlık alana sahip Onikşubat ilçesinin kırsaldaki hızlı hizmet almaya engel olan coğrafi zorluğu alt merkezlerle çözeceklerini söyledi.

Açıkladığı her proje ile bir kez daha dikkatleri üzerine çeken Akbaş ilçesinin kırsal bölgelerine hizmetin daha hızlı akması için “Alt Merkez Projesi” geliştirdiklerini belirterek, Ilıca, Tekir ve Önsen-Fatmalı bölgelerine alt merkezler kuracaklarını ifade etti.

Akbaş, “Hemşerilerimizin daha hızlı hizmet alması ve en ücra kırsal bölgemize kadar daha hızlı ulaşabilir olmak için bazı bölgelerimiz belediyemizin bazı birimlerinin olduğu alt merkezler kurulacak. 100 km uzaklıktaki Hacınınoğlu mahallesindeki bir vatandaşımız hizmet için ilçe merkezine değil Ilıca’yla işini çözecek. Ilıca kuvvetli bir alt merkez olacak ve yüksek turizm potansiyeline sahip bir mahallemiz, biz buna öncelik vereceğiz.” dedi.

Onikişubat ilçesinin en öncelikli sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğuna da dikkat çeken AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Alper Akbaş, “her projede olduğu gibi Teknik Meslek Odaları proje istişare ekiplerimiz arasında olacak. Kentsel dönüşüm ilk eğileceğimiz konulardan birisidir ve belediye bünyesinde kentsel dönüşüm ofisi kurulacaktır. Yapı stokumuzda kentsel dönüşüme ve imar uygulamasına ihtiyaç duyulan mahallelerimizden başlayarak; mühendisler, mimarlar, şehir plancıları, teknik meslek odaları ile proje grupları teknik istişare heyetleri kurulup, her projenin enine boyuna tartışılması ve ortak doğrunun istişare ile tespit edilmesi sağlanacak. Böylece kaynaklarımızın doğru projelerde israfsız kullanımının yolunu açacağız.” ifadelerini kullandı.

İnşaat Yüksek Mühendisliğindeki edindiği tecrübeyi ilçesi için kullanmaya hazır olan Akbaş, alanında uzman tecrübeli bir teknik ekiple çalışacağını ve kendi yönetimlerinde liyakate dayalı bir sistem olacağını sözlerine ekledi. 

Akbaş, “Yaşadığımız büyük yıkımın ardından mühendislik bilgi birikim ve tecrübemizle geçmişteki hatalardan ders çıkartarak ilçemizin imar durumunu yeniden şekillendireceğiz.  Geleceğimize dair yeni imar planları oluşturarak ilçemize yeni yerleşim alanları kazandıracağız. Avşar Mahallemizi, Menzelet yol ayrımından itibaren Bulutoğlu Mahallemizden, Ali Kayası’na yeni yerleşim yerlerini Büyükşehir Belediyemizle birlikte planlayacağız. Fırnız, Tekir arasını yeni bir bakış açısı ile tekrar ele alıp orayı turizm odaklı planlamamızın gözbebeği yapacağız.  Diğer yandan Kavlaklı OSB - Andırın yolu arasındaki bölgeyi faydan uzak az katlı yeni bir uydu kent olarak dizayn edeceğiz. 43 yaşında bir İnşaat Yüksek Mühendisi olarak teknik ekibimiz ve Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile birlikte bu projeleri uygulayacak bilgi ve birikime sahibiz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER