AK Partiye yeni katılım

AK Partiye yeni katılım

Kahramanmaraş’ta 2023 Genel seçimlerine sayılı gün kala İYİ Parti Onikişubat Belediye meclis üyesi 2 isim AK Parti saflarına geçti.

AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen programda İYİ Parti Onikişubat Belediye meclis üyesi olan Nuri Kara’ya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir rozetini takarken, İYİ Parti Onikişubat Belediye meclis üyesi olan Halil İbrahim Kılıç’a ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal AK Parti rozetini taktı.  

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Bu sadece bir siyasi partiden başka bir siyasi partiye üye kaydı olarak değerlendirilmemelidir. Sadece İYİ Parti’den AK Parti’ye geçiş değil, bir milli beka sorunu olduğu için siyasi parti değişikliği aynı zamanda da vatanına milletine sevgisinden dolayı da bir siyasi parti değişikliği. Bütün bunları değerlendirince Allah’a şükürler olsun ki bizler doğru yoldayız. Aynı zamanda sayımız gittikçe artıyor bununla birlikte vatanını ve milletini sevenlerin de sayısı gittikçe artıyor. Bu çok kıymetli.” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, depremin ardından Kahramanmaraşlılar olarak çok zor günler geçirildiğini, bu zor günlerin birlik ve beraberlik içinde atlatılacağı söyledi.

Görgel, “Bugün burada toplanmamızın amacı muhalefetteki bu rahatsızlığı gören, bu memleketin evladı olan bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla büyük örnek teşkile etmiş kardeşlerimizin partimize katılımını yapacağız. Bugün Onikişubat Belediye Meclis Üyelerimiz Nuri Kara ile Halil İbrahim Kılıç’ın inşallah İYİ Parti’den AK Parti’ye katılımını hep birlikte gerçekleştireceğiz. İki ismin de siyasi hayattaki bu değişiminin partimiz için ve şehrimiz için hayırlar getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Nuri Kaya, “Biz buraya şahsi kaygılarımızla gelmedik. Biz buraya memleket kaygısıyla geldik. Bizim olduğumuz yerde, ne terör örgütünün uzantıları ne de iş birlikçileri bulunmaz. Kaç ayak olduğu belli olmayan, tavşan kaç tazı tut siyasetinin yapıldığı kumar masalarında ülke geleceğine zar atılan bir yapının içerisinde bulunmamız bizim için söz konusu olamazdı. Bizim tarafımız bellidir. Bizim tarafımız Türkiye Cumhuriyetidir, Türk milletinin tarafıdır.” dedi.

Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Kılıç ise; “Bugün buradayız, milletin kurmuş olduğu AK Partiye gelme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal ile Habibe Öcal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve partililer katıldı.

Meclis üyeleriyle birlikte 500 İYİ Parti üyesi daha AK Parti’ye geçiş yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER