AK Parti Onikişubat Belediye Başkan aday adayı Ahmet Kılçık, “Tam anlamıyla hazırız”

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan aday adayı Ahmet Kılçık, “Tam anlamıyla hazırız”

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan aday adayı Ahmet Kılçık, Aksu TV’de Asilhan Yılmaz’ın sunduğu “Seçim 2024” programında neden aday adayı olduğunu, Onikişubat İlçesine yapmayı planladığı projelerini anlattı.

Yılmaz’ın sorunlarını yanıtlayan AK Parti Onikişubat Belediye Başkan aday adayı Ahmet Kılçık, Kahramanmaraş’ın tüm sorunlarını çok iyi bildiklerini, gerek mahalle muhtarlarıyla gerekse de mahalle sakinleriyle görüştüklerini ve bu sorunların çözümü noktasında her zaman görev aldıklarını, çözülemeyen sorunların çözüme kavuşturmak için aday adayı olduklarını belirtti.

Onikişubat ilçesinin bölgesel problemleri olduğunu dile getiren Kılçık, “Bunları çok iyi bildiğimiz için. İnsanlar da çok sevdiğimiz için, insan odaklı olduğumuz için, tek amacımız insana yatırım yapmaktır. İnsan apayrı bir varlıktır, yani bir değerdir. AK Parti’ye yıllarca hizmet ettim. Milli duyguları yüksek olan bir parti, hizmet odaklı olan bir parti. Bir dünya liderimiz var, Cumhurbaşkanımız var ve hiç durmak bilmeyen gece gündüz çalışan, insanını ve vatandaşını çok seven bir liderimiz var. Bundan dolayı ondan ilham alaraktan tabii ki biz de insanı çok sevdiğimiz için problemleri gördüğümüz için sahada neyin ne olduğunu çok iyi bildiğimiz için aday adayı olduk diyelim. Şimdi tam anlamıyla gerçekten hazırız. 137 tane mahallemiz var. Muhtarlarımız sahada kendi mahallesinde kabul görmüş, sevilen, önde gelen kanaat önderleri. Muhtarlarımız ‘Bu sorunları sen çok iyi biliyorsun. Neden buna sen de ön ayak olup bu konuda bir yarışa girmiyorsun’ diye bana sitemkarda bulundular ve destek oldular. Biz de bu yarışa girdik. Bizim davamız, tek davamız, ilçemize hizmet etmek. Makamlar gelir geçer, maddiyat gelir geçer ama sevgi asla gelir geçmez. İnsanın kalbi o yüzden biz insan diyoruz.” dedi.

Kendisine gösterilen sevgiden gururlandığını ifade eden Kılçık, “Sonuca ulaşmak çok önemlidir. Her zaman için ama gurur veren bir şey. İnsanlarımız aşırı bir sevgi gösteriyor. ‘Siz geldiğimiz zaman oraya bizi temsil ettiğimiz zaman çok rahat bir şekilde ayaklarımız çamurlu oraya gelebiliriz’ diyorlar. Yani bunu insanlar bu şekilde görüyorsa bizim için en büyük mutluluk bu. Bu şehrin, bu ilçemizin belediyesi biz orada görevimizi yapacağız, hizmetimizi yapacağız. Onikişubat’ın bölgesel problemlerimiz var. Deprem yaşadık ve depremden sonra insanların şehrimizden ayrılanlar oldu. Kırsal ev yapanlar oldu. İlçemizde imar problemimiz var, ruhsat problemimiz var şu anda çözemediğimiz. Onikişubat tahminimize ve araştırmalarımıza göre 1000-1500 tane kadar kırsal yapıldı ve imarımız yok, elektriğimiz, enerjimiz yok, suyumuz yok, ulaşımımız yok bunlara. Bunlara bir an önce biz geldiğimizde bölgesel şehrimize yakın ulaşım noktasına yakın villa köyü anlamında yatay mimari bu konuda da hızlı bir şekilde hareket edip imar probleminde ve bu ruhsat problemlerini çözmeye çalışacağım.” diye konuştu.

Turizm noktasında yapılması gerekenlerle ilgili çalışmalarının hazır olduğunu belirten Kılçık, “Bizim turizmimizde çok önemli bir yerimiz. Bölgesel olaraktan Tekir bölgesinde Şahinkayası, Döngel burada, bir soğuk hava deposuna ihtiyacımız var. Hurmamız, elmamız ve ayvamız var. Hani ürün çıktığında üreticilerimiz o anı belki gerçek değerinde satamıyor. Ama bir soğuk hava deposu ihtiyacı var o bölgenin ve ben hep muhtarlarımızla da görüştüğüm için bu da belli bir aşamaya geldi ve yarım kaldı. O bölgede biz bunu yapmak istiyoruz soğuk hava deposunu. Ve bir hurma kurutma ve paketleme alanını yapmak istiyoruz. Başkonuş ve Yavşan bölgesi arasında da köprüye ihtiyacımız var. Yani şehrin ilçenin batısıyla güneyi arasında ulaşım problemimiz var. Başkonuş'tan Yavşan tarafına yani Önsel, Fatmalı tarafına dönebilmek için 150 kilometre yol geliyorsunuz. Bu taraftan Andırın tarafına gidebilmek için keza yine aynı. Burada büyük bir ulaşım problemimiz var. Bu da döngel ile Kızılseki arasında küçük bir köprü, büyük, devasa bir köprü değil. Belediyemizin altından kalkabilecek bütçesiyle bunun altından kalkabilecek bir köprü  ihtiyacımız var. Birinci hedefimiz de bu. Sonra bölgesel olaraktan yine Fatma ana Cücel'i İsmailli, Yeniyapan biliyorsunuz bizim bir değerimiz var. Abbas inciri bir değerimiz var. Bunun bir tescilini almak ve bir soğuk hava deposu, kurutma fabrikası ve paketleme fabrikası koruma, kooperatifleştirmek, üreticiye destek olabilmek adına, böyle bir projemiz var.” şekilde konuştu.

Şehrin her yerinden görülebilecek şekilde Abdulhamit Han Camisinin yanına büyük bir madalya yapmak istediklerini söyleyen Kılçık, “Kahramanmaraş'ımız biliyorsunuz ecdadımız bize öyle bir şey armağan bıraktı ki diye bıraktı ki ben ecdadımla gurur duyuyorum. Yani Osmanlı'yla ve ta ki günümüze kadar Sütçü İmam'la ve onun gibi değerlerimize saygı duyuyorum. Bize bir madalya armağan ettiler. Bu madalya neden bir şehrin bir simgesi haline olmasın? Abdülhamid Han camimiz doğudan girdiğiniz zaman Gaziantep yolundan ve güneyden Adana Batı’dan Kayseri'de girdiğiniz zaman yolundan her taraftan görünüyor. Abdülhamid Han'ın camisinin batısına büyük bir alana bir büyük Fransa'daki Eyfel Kulesi gibi bir madalya olmasın? Burada bir lokanta olmasın. Şehrimizde bu bizim hakikaten bununla gurur duyuyoruz. Bunu biz insanlara anlatamıyoruz. Böyle de bir projemiz var. Onu yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2023, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER