Afet konutları hak sahiplerine teslim ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evleri yıkılan vatandaşlar için yapılan afet konutlarının anahtarları teslim ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asrın felaketinin ardından yaptığı açıklamada depremzedeler için yeni konutların 1 yıl içerisinde teslim edileceğini açıklamıştı. Depremlerin 1’inci yıldönümünde gerçekleştirilen törenle depremzedeler için yapımı tamamlanan 9 bin 167 afet konutunun anahtarları teslim edilmeye devam ediyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve “asrın felaketi” olarak adlandırılan depremlerde Kahramanmaraş’ta 372 bin 454 bağımsız bölüm hasar aldı. Bunlardan 20 bin 183 bağımsız bölüm yıkılırken, 13 bin 822 bağımsız bölüm için acil yıkım kararı alınmıştı. 78 bin 519 bağımsız bölümde ise ağır hasarlı olarak kayıtlara geçti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler önce çadırkentlerde daha sonra ise konteynerlerde yaşam mücadelesi verirken, yapımı tamamlanan 8 bin 122 kentsel, bin 167 kırsal olmak üzere toplamda 9 bin 289 konutun hak sahiplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen kura çekiminin sonrasında anahtarlarına kavuşuyor.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremlerin ardından vatandaşların yaşamlarını sürdürmeleri için devletin tüm tedbirleri aldığını söyledi.

Ünlüer, “6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’la birlikte 11 ilimiz etkilendi. İlk etapta Devlet olarak vatandaşlarımız, barınmaları için acil olarak çadır kentlere yerleştirildi. Sonrasında da kış aylarını sorunsuz geçirmeleri için konteyner kentler oluşturuldu. İvedilikle de kalıcı konutlara geçirilmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. 6 Şubat depremlerinin 1’inci yıldönümünde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle il genelinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 8 bin 122 kentsel, bin 167 kırsal olmak üzere 9 bin 289 konutun kurası çekildi. Depremzedelerimize kısım kısım teslim edilecek. Kent genelinde 21 bin 680 afet konutu yapılması planlanıyor. Bütün gayretimiz devlet millet el ele vererek Kahramanmaraş'ımızı inşallah en iyi duruma getirmek.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER