3. Bertiz Masere günleri başladı

3. Bertiz Masere günleri başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Bertiz Kültür Vakfı, Bertiz Spor Kulübü, Bertiz Karamanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Beşenli Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 3. Bertiz Masere günleri başladı.

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen 3. Bertiz Masere günleri, yörenin özgün kabarcık üzümünden yapılan pekmez ve un sucuğu, bastık gibi ürünlerin tanıtımının yapıldığı stantları yer alıyor.

3. Bertiz Masere günleri açılışında konuşan Bertiz Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Eryılmaz, “Masere dediğimiz üzümün sıkılması bu üzümün hapısaya dönüşmesi ve yine Bertiz bölgesinin cevizinin ipte dizilmesi ve hapısa ile cevizin birleşmesi sonucu ortaya çıkan güzel bir tatlı. Sizler Türkiye'nin, şehrimizin en şirin festivali olan masere festivallerine tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Hanifi Toptaş, “Bertiz bölgemizde hem konumu itibariyle hem de iklimi itibariyle ürün yelpazemize en önemli katkıyı sağlayan bölgelerimizin başında geliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle zenginliklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Masere etkinliklerimiz geçen hafta içerisinde Budaklı mahallemizde Büyükşehir Belediye başkanımızın da katılımıyla bağ bozumuyla başlamıştı. O gün Büyükşehir Belediye başkanımızla bir müjde vermişti. Bertiz Kabarcık üzümümüz 26. coğrafi işaretli tescilli ürünümüz oldu. Şehrimize hayırlı olsun. Bizler büyükşehir belediyesi olarak tabii ki her alanda olduğu gibi bu tarz zenginliklerimizi korumak adına çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Masere günlerine katılanlara Kabarcık üzümünden yapılan hapısa, pekmez sucuğu ve un sucuğu ikramı edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER