banner675

24 şüpheliden 27 silah ele geçirildi

24 şüpheliden 27 silah ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta polisin yaptığı operasyonlarda 24 şüpheliden, 27 silah ele geçirdi.

Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçluyla mücadele ile havaya ateş eden magandalara, çoğunluğu sabıkalı silah taşıyan kişilere ve olaylarda silah kullanan kişilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Silahla gerçekleşebilecek her türlü olaya anında müdahale eden polis, olay yerlerine seri şekilde intikal ederek şüphelileri silahlarla birlikte yakaladı.

Mahalle bazlı anlık huzur ve süpürme şeklindeki uygulamalarına ağırlık veren polis, yaya ve motorize ekipler ile silahla meydana gelmesi muhtemel olaylarla ilgili kent genelinde yoğun uygulamalar yaptı.

Son iki hafta içinde yapılan çalışmalarda, havaya ateş ederken suçüstü yakalanan 4 kişi, sokakta üzerinde silah taşırken yakalanan 5 kişi suçüstü, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 12 kişi, silahla icrai rezalet yaparken yakalanan 2 kişi ve olaydan sonra silahla kaçan 1 kişi yakalandı.

Polis ekipleri yaptığı çalışmalarda, 24 şahıstan, 11 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatlı tabanca, 8 ruhsatsız av tüfeği, 1 ruhsatlı av tüfeği, 5 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Yakalanan 24 şahsa da adli ve İdari İşlem başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ateşli silahlarla kamunun huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden magandalara yönelik etkin mücadeleye devam edileceği, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685