15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi.

Hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti devam etti.

Programın açılışında konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İstiklal ve İstikbal mücadelesinde Türk milletinin nice kahramanlık destanı yazdığını söyledi.

Türk milletinin aziz saydığı vatan topraklarını namus bildiğini ve bu uğurda canını vermekten asla çekinmeyeceğini hatırlatan Coşkun, “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ülkemizin birlik ve bütünlüğünü milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedef alan hain darbe girişimi başta Rabbimiz izni ve inayetiyle sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve çağrısıyla necip milletimizin meydanlara çıkarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlete olan bağlılığının nişanesi olarak göç kahramanlık sayesinde bertaraf edilmiştir.” dedi.

Programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, “O gün saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın halkın meydanlara davet etmesiyle, başkomutanının arkasında 7’den 70’e, kadınıyla, erkeğiyle, köydeki çiftçimiz, şehirdeki akademisyenlerimizle, esnafımızla topyekun karanlık bir geceyi, aydınlık bir sabaha ulaştıran Rabbimize hamd ediyorum. Milli şairimiz diyor ya, Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise “15 Temmuz'da ihanet vardı. Küresel emperyalizmin taşeronları vardı. Nankörlük vardı. Ama buna mukabil, demiri ezen ve merminin karşısına dikilen kahramanlık vardı. Destansı, direniş vardı. Kenetlenmiş ruhlar, çelikleşmiş iradeler vardı. Milletin zaferi vardı. Ne 12 Şubat’ı ne 15 Temmuz'u ne de 6 Şubat'ı unutacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beylerbeyi stadyumunda yaptığı konuşması izletildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı gösterisi, şiir dinletisi ve sefa okunmasıyla son buldu.

Programa, 2. Zıhlı Tugay Komutanı Mehmet Emin Terzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alptekin Yasım, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, MHP İl Başkanı Vahit Demiröz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER