Yaban hayvanlarına karşı kurt maketi

Kahramanmaraş’ta lise öğrencisi genç dedesinin bağını yabani hayvanlarından korumak için güneş enerjili kurt maketi geliştirdi.

Yaban hayvanlarına karşı kurt maketi

Kahramanmaraş’ta lise öğrencisi genç dedesinin bağını yabani hayvanlarından korumak için güneş enerjili kurt maketi geliştirdi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında okulların kapalı kaldığı süreçte lise öğrencisi genç dedesine ait bağa gelen yaban hayvanlarından korumak için proje yapmak istedi.

Özel Necip Fazıl Mesleki Teknik Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı 11. sınıf öğrencisi Muhammet Mustafa Başa, geliştirdiği sistemle yaban hayvanlarının bağ ve bahçelere zarar vermemesi için sesli kurt maketi geliştirdi.

Başa’nın dedesi Paşa Kahya, torunu tarafından hazırlanan sistem sayesinde Kürtül Mahallesi’nde bulunan üzüm bağının yakın çevresine artık yabani hayvanların gelmediğini belirtti.

Başa, Kurt maketinin güneş enerjisi sisteminden güç alarak 24 saat boyunca kurt uluması ve silah sesi çıkardığı, projesini harekete ve sese duyarlı olarak geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2020, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER