Ar-Ge Proje Pazarı’nda ödüller sahibini buldu

Ar-Ge Proje Pazarı’nda ödüller sahibini buldu

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) iş birliğiyle hazırlanan ve TÜBİTAK’ın desteğiyle gerçekleştirilen Ar-Ge Proje Pazarı'nın derece girenlere ödülleri verildi.

KMTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 9. düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı’nda yarışan projelerin insanlığa büyük kolaylıklar sağlayacak, her biri değerli ve nitelikli projeler olduğunu, projelerin ağırlıkla mühendislik fakültesi öğrenci ve hocalarının yaptığı projeler olduğunu söyledi.

Can, “Her yıl bu proje pazarını Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasıyla işbirliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Burada yer alan öğrenci ve hocalarımızın geliştirdikleri projeler ulusal ve uluslararası yarışmalara da gönderilecek, TEKNOFEST yarışmalarına katılacak.” dedi.

Can, fikirlerin projeye dönüştürülerek, tasarım ve markalaşma çalışmalarıyla katma değerinin artırılmasının önemine vurgu yaptı.

Ar-Ge Proje Pazarı'nın gerçekleştirilmesinde katkı sunan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ve ekibine, iş insanlarına, düzenleme komisyonuna, jüri üyelerine ve projeleriyle katılan bütün ekiplere teşekkür eden Can, dereceye giren takımları tebrik etti.

Başkanı Şahin Balcıoğlu ise Ar-Ge Proje Pazarını çok önemsediklerini belirterek, “Amacımız, yeni projelerin hayata geçirilmesi, raflarda, dosyalarda kalmaması. Burada sanayiciyle buluşturuyoruz, bunu geliştirmeleri için sanayicinin maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Çünkü öğrencinin yaptığı çok basit ve küçük değişikliklerle sanayide bizim çok işimize yarayacak, üretimimizi, kalitemizi ve kontrolümüzü, verimliliğimizi artıracak. Bunlarla ilgili hem sanayicinin hem öğrencilerin kendilerini tanıtma fırsatı veriyoruz.” diye konuştu.

Ar-Ge Proje Pazarı derece giren Dumlupınar Üniversitesinden Elif Karaman ve Muhammed Bekmezci’nin “Ehrami Karaçam ve Maraş Sümbülünden Kolojen Biyosentezine Yönelik Bölgesel Çalışmalar ve Kozmetik Sektörüne Uygulanması” isimli proje birinciliğe layık görüldü.

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Mehmet Cumhur Gaygılı “3 AWG Swallow İletkenli Enerji Nakil Hatlarının Projelendirilmesi ve Teknik Hesapları İçin Yapay Zekâ Destekli CAD Yazılımı (ENH-CAD)” isimli projesi ikinci olurken, KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Kubilay Sünnetçi’nin “Akıllı Tarım” isimli projesi üçüncülük elde etti.

Ar-Ge Proje pazarı yarışmasında birinci olan projeye 8 bin lira, ikinci projeye 6 bin lira ve üçüncü projeye ise 4 bin lira para ödülü verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER