banner651

Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları açıldı

Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları açıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Gençler ülkeyi omuzlayın, mücadele eden ve bu coğrafyayı omuzlayın.” dedi.

Ünal, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 27 branşta hizmet erecek olan “Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları” açılışına katıldı.

Sorumluluk duygusunun öneminden bahseden Ünal, “Sorumluluklarımız çok önemli. İnsan olma, Vatandaş olma, Ebeveyn olma, Milletvekili olma sorumluluğumuz gibi birçok sorumluluğumuz var. Gençler sizlerin de sorumluluğu yarın bu ülkeyi omuzlayabilecek şekilde kendinizi geliştirmektir. Bizim sorumluluğumuz ise sizlere en iyi imkanları sunmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıldan beri bu ülkenin gençleri dünyadaki bütün gençlerle rekabet edebilsinler, kendilerini geliştirebilsinler diye büyük bir mücadele veriyor.” diye konuştu.

Sorumlulukları aidiyetlerin belirlediğini dile getiren Ünal, sözleri şöyle sürdürdü:

“Biz sevdiklerimize aitiz, annemize, babamıza, komşumuza, akrabamıza, dostlarımıza aitiz. Gençler aidiyetlerimizi çok sıkı ve sağlan tutun. Aidiyetlerinizden koparsanız, savrulursunuz. Bugün maalesef dijital dönüşümün bir sonucu olarak sosyal medya, sosyal platformlar, dijital platformlar sizi heyecanlandıran sizi arzularınıza, isteklerinize her türlü arzu nesnesine dönüşmüş bir sosyal medya, dijital medya, ortamıyla karşı karşılaşınız. Zihninizi, kalbinizi oralara mahkum etmeyin. İşte zihninizi, kalbinizi oralara mahkum etmemek için spor çok önemli. Sporda alacağınız başarılar çok kıymetli. Sizlere daha büyük salonlar, daha geniş salonlar, daha büyük imkanlar sunacağız. Gençler ülkeyi omuzlayın, mücadele eden ve bu coğrafyayı omuzlayın. Şunu unutmayın ki şehirleri ayağa kaldıran o şehrin evlatlarısınız. Kahramanmaraş’ı ayağa kaldıracak olan işte buradaki gençlerdir. Kahramanmaraş’ı yarın sizler omuzlayacaksınız. Bir şehrin marka şehir olması için o şehrin marka sporcularının olması gerekiyor. Marka sanatçılarının olması gerekiyor. Sizlerin içinden marka sporcular çıkacak.”

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte gençlerin ve çocukların eğlenceli ve kaliteli bir tatil dönemi geçirmesi çalıştıklarını belirtti.

Boz, “Atletizm, Atıcılık, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kano, Kürek, Masa Tenisi, Okçuluk, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Geleneksel Okçuluk, Yüzme, Wushu olmak üzere 27 branşta açılacak olan yaz spor okullarımızda uzman antrenörlerimiz tarafından eğitim verecektir. Aynı zamanda Spora teşvik etmek ve spor yoluyla sosyal hayata katılımlarının arttırılmasını amaçladığımız bedensel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve özel sporcular için engelsiz spor okullarımızı açarak engelli bireylerimizi de sporla buluşturacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sporcular tarafından branş gösterisi yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER