Kristal Lagün gölünde kano kursu başladı

Kristal Lagün gölünde kano kursu başladı

Onikişubat Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Spor Kulübü tarafından başlatılan kano kursu EXPO 2023 Kristal Lagün Gölü'nde başladı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Gençlik Spor Kulübü ile işbirliği içerisinde EXPO 2023 Sergi alanında Kristal Lagün gölünde başlatılan ve 9-14 yaş arası çocuklara ücretsiz kano kursu açılışı gerçekleştirildi.

Dünya projesi olan EXPO alanında çeşitli etkinlikler aralıksız sürerken, Gençlik Spor Kulübü tarafından hazırlanan kano kursu düzenlenen törenle başladı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, açıldığı günden bu yana önemli etkinlikler yapılan EXPO 2023 Sergi alanındaki Kristal Lagün Gölü’nde geleceğin teminatı olan çocukların kano kurslarına başladıklarının altını çizdi.

Kano kurslarının 70 bin metrekare büyüklüğündeki Kristal Lagün gölünde başladığını hatırlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Buradaki kurslara katılan çocuklarımızın denizcilik alanında kano alanda şampiyonlar çıkacak diye ümit ediyoruz. Gelecekte bu ülkenin bayrağını, o güzel bayrağını göndere çektirecekler ve çeşit şampiyonluklar alacaklar diye ümit ediyorum. Bu ülkenin çocukları zeki çocuklar kendilerine fırsat verildiği zaman, imkan verildiği zaman başarılı olacaklarını her alanda, her kademede göstermişlerdi. Bu evlatlarımız da bu kano alanında gelecekte ülkemizin ismini uluslararası alanlarda çok güzel bir şekilde temsil edecekler. Onikişubat belediyemizin bir dünya projesi olan EXPO'muzda çocuklarımız için bu kabil etkinlikler devam edecek. Kahramanmaraş’ımızın her alanda çok güzel gelişmişliği var. Ama eksik olan tanıtımı, bu kabil vesilelerle hem EXPO alanımızın hem de EXPO alanımızın içerisindeki bu güzel tesislerde telafi edeceğiz ve Kahramanmaraş'ın tanıtımını çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Geleceğin Şampiyonları buralardan çıkacaktır diye düşünüyorum.”

Kano kurs açılışına, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER