banner651

Dünya Şampiyonu Türkoğlu’nda

Dünya Şampiyonu Türkoğlu’nda

İstanbul’da 27-28-29 Mayıs'ta düzenlenen Fetih1453 kupasında Geleneksel Okçuluk dalında Dünya şampiyonu olan Aysun Demirci, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Fetih 1453 kupasında Türkoğlu Belediyesini temsil eden Türkoğlu Avasım Geleneksel okçuluk takımından Aysun Demirci, bir çok ülkeden binlerce kişi arasından seçilerek dünya şampiyonu olmaya hak kazandı. 

Okumuş’ta sporcuları tebrik ederek makamında Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Tarihi günlerden birini yaşadığını belirten Okumuş, şunları kaydetti:

“Dün İstanbul’daki Fetih kupasında Uluslararası alanda yapılan yarışmada Aysun Demirci 1’ci geldi. Dünya Şampiyonu oldu ve kupayı Türkoğlu’muza armağan etti. Tabi biz, 2015 li yıllarda değerli Türkoğlu Kaymakamımız Serdar Kartal ile Avasım okçuluk takımını kurduk. 3 yıl da festival yapmıştık. O zamanlar çok farklı, farkındalık yaratan bir spor dalı olarak başladı ve ondan sonraki yıllarda da Türkiye’de belediyelerin yaptığı ender okçuluk ve binicilik tesislerinden birini biz Türkoğlu’na kazanırdık. Şu anda binlerce çocuğumuz atlara binerek, ok atıyorlar. Halk Eğitim merkezlerinde kursları verildi. Diğer spor dallarından en önemli bariz farkı genetiğimize işlemiş. Amacımız, 16 büyük Türk devletinin nesilleri torunları olarak çocuklarımıza okçuluk vesilesiyle tarihimizi öz ve güvenilir kaynaklardan öğretmek. Onların kahramanlıklarını yeni nesillere anlatmak. Uzun bir çaba neticesinde birçok yarışmalarda finallere kalarak bu şampiyonada başarılı olduk. Tabi belediyemizde sonuna kadar sporcularımızın yanında oldular. Bundan sonra da olmaya devam edecek. Ben bu vesile ile emeği geçen bütün sporcu kardeşlerime özellikle Talip Polat'a ve şampiyonada bize müthiş bir heyecan yaşatan Aysun Demirci hanımefendiye Türkoğlu ilçem adına teşekkür ediyorum. Dünya Birincisi Aysun Demirci ise, Belediye Başkanı Osman Okumuş'a çok teşekkür ederek, Dünya çapındaki böyle bir yarışmada olmaktan son derece mutluyum, gururluyum.  İnşallah Osman Başkan destekleri sayesinde çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER