Dulkadiroğlu Dereköy Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası

Dulkadiroğlu Dereköy Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası

Dulkadiroğlu Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu iş birliğiyle bu yıl 22’incisi Şeref Eroğlu Dereköy Güreşleri, Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası yapıldı.

Dulkadiroğlu Belediyesi Şeref Eroğlu Er Meydanında gerçekleştirilen Şeref Eroğlu Dereköy Güreş Şampiyonası, depremde hayatını kaybedenler anısına gerçekleştirildi.

Şampiyona Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasıyla başladı.

Programın açılışında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden dolayı buruk bir güreş organizasyonu gerçekleştirdiklerini ve bu felaketin izleri birlik ve beraberlik içinde kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Dulkadiroğlu ilçenin bir güreş merkezi olduğunu ifade eden Okay,  Güreşlerimizin de 2 tane Dereköy ve Bertiz Boyalı olmak üzere 2 tane merkezimiz var. Yıllardan beri buralarda geleneksel bu güreş organizasyonlarını yapmaktayız. Vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz, bölgemizin insanları da bu güreş müsabakalarına çok büyük ilgi alaka göstermektedir. Biz bu tesisleri de uzun yıllar hizmet verecek bir hale getirdik çok şükür. Hem burasını hem de Boyalı Güreş Er Meydanı'nı hakikaten uzun yıllar güneş organizasyonlarının yapılacağı bir mekan haline getirdik. Bu güreş organizasyonlarımızdan Kahramanmaraş’ımızı yeni Şeref Eloğlu, yeni Harun Doğan'la, yeni Mehmet Esencel'le yani yeni Dünya Olimpiyat Türkiye şampiyonları çıkartmak için bu güreş tesislerimizi aktif olur. Onların yetişmesine, gelişmesine katkı sunar diye düşünüyorum. Bu güreş müsabakalarından önce malum bu asrın felaketinde şehit olan güreşçi kardeşlerimiz de vardı. Bu güreş ile bugün bu şehit güreşçi kardeşlerimizin anısına hatırına yapıyoruz. Güreşlerimizin akşama kadar bugün miniklerimiz büyüklere kadar büyük bir sükunet ve güzellik içerisinde yapılacağını umuyorum.” dedi.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Aba Güreşi ve Şalvar Güreşi Asbaşkanı Şahin Hopur, "Depremin üzerinden 7 ay geçti. Burada bulunan tüm arkadaşların ve bizlerin muhakkak ki bir yakınları rahmetli oldu, şehit oldu. Ama bunların içinde öyle birileri vardı ki İstiklal Marşımızı söyletmek, bayrağımızı göndere çektirmek için bir arada bulunan milli güreşçilerimiz vardı. Buradan onları yaşatabilmek er meydanlarında bundan sonraki her yıl onların adına güreş kupaları düzenlemek, onları yaşatmak için bugün burada Türkiye şampiyonasını Dulkadiroğlu Belediyesi'mizle beraber organize etmekteyiz. Bundan sonra da bu şehit yavrularımızın adı ilelebet bu er meydanlarında yaşayacaktır.” diye konuştu.

Kıran kırana geçen mücadelelerde şampiyon olmak için güreşçiler er meydanında ter döktü.

Okay ve Hopur tarafından depremlerde hayatını kaybeden güreşçilerin yakınlarına günün anısına plaket verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER