banner675

12’inci Ultramaraton 1 Ekim’de yapılacak

12’inci Ultramaraton 1 Ekim’de yapılacak

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yabancı ülkelerden ve Türkiye’nin birçok yerinden sporcuların katılmasının beklendiği 12. Uluslararası Elbistan Ultramaraton Türkiye Şampiyonası’nın 1 Ekim’de yapılacağını söyledi.

Gürbüz, bu yıl 12.’si düzenlenecek Uluslararası Elbistan Ultramaraton Türkiye Şampiyonası’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Elbistan’ın, uluslararası çapta düzenlenen bu büyük organizasyon ile diğer alanlarda olduğu gibi sporda da adından söz ettirdiğini dile getiren Gürbüz, “Elbistan Ultramaraton Türkiye Şampiyonası, kentimizin adının duyurulmasındaki önemi yadsınamaz.” dedi.

12. Uluslararası Elbistan Ultramaraton Türkiye Şampiyonası’nın, 1 Ekim 2022 Cumartesi günü start alacağının bilgisini veren Gürbüz, bu yıl 100 kilometrelik bir parkur hazırlandığını ifade etti.

Ultramaratonun, ilçeye bağlı Kavaktepe Mahallesi’nden start alacağını bildiren Gürbüz, “Yabancı ve yerli ultramaraton sporcularının katılımını beklediğimiz bu özel koşuyla ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Bu yıl 12.’si düzenlenecek zorlu yarış, Kavaktepe Mahallemizden başlayıp Lavanta Vadisinin çevresinden geçildikten sonra Pınarbaşı mesire alanında sona erecek. Sporcularımız, zorlu parkuru en kısa sürede tamamlamak için mücadele ederken biz de Elbistan Belediyesi olarak onların her an yanlarında olacağız. Spor, bir kentin tanıtımında turizm kadar önemli bir değerdir. Biz de bu organizasyona ev sahipliği yaparak kentimizin marka değerine artı katmak istiyoruz. Yarışmada dereceye giren Erkek ve bayanlarda birinciye 7 bin 500 lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncüye ise 2 bin 500 lira para ödülü verilecektir. Ayrıca yarışmayı bitiren her sporcumuza kupa madalya takdim edilecektir.” diye konuştu.

1 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak olan Ultramaraton koşusuna katılmak isteyen sporcular https://www.eaeultramaraton.com/katilim-kosullari/ linkinden katılım şartlarını inceleyerek başvuru yapabilecekleri bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685