Mersin Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen atış eğitimi sırasında ağır makineli silahın arızasının giderilmeye çalışıldığı sırada silahın kazara ateş alması sonucu Kahramanmaraşlı Özel Harekat polisi Mustafa Karapınar ağır şekilde yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından derhal hastaneye kaldırılan Karapınar, doktorların tüm müdahalelerine rağmen şehit düştü.
Şehidin babası Ali Karapınar’ın da aynı birimde görevli bir polis memuru olduğu ve daha önce görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olduğu öğrenildi.
Şehit polis için Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından Karapınar’ın naaşı memleketi Kahramanmaraş’a uğurlandı. Burada, ailesinden helallik alındıktan sonra Abdülhamid Han Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Mustafa Karapınar, dualar eşliğinde toprağa verildi.
Cenaze törenine, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Tuba Köksal, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Sert, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ali Gemalmaz, Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.