Kahramanmaraş’ta koronavirüs testlerine başlandı

Sağlık Bakanlığınca, "Covid-19 Tanı Laboratuvarı" olarak yetkilendirilen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarında, PCR yöntemi ile Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen kitler ile koronavirüs kaynaklı enfeksiyonların tanısına yönelik testler çalışılmaya başlandı.

Kahramanmaraş’ta koronavirüs testlerine başlandı

Sağlık Bakanlığınca, "Covid-19 Tanı Laboratuvarı" olarak yetkilendirilen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarında, PCR yöntemi ile Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen kitler ile koronavirüs kaynaklı enfeksiyonların tanısına yönelik testlerin çalışılmasına başlandı.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde de bu testlerin yapılması için Sağlık Bakanlığından gerekli izinler alınmış olup laboratuvarın kurulum çalışmaları hızla devam etmektedir.

 

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ali Nuri Öksüz, İl Sağlık Müdürlüğü olarak Koronavirüs testlerinin Kahramanmaraş’ta yapılması için Sağlık Bakanlığına gerekli müracaatların yapıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığından gelen onayın ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından destekleri ve KSÜ işbirliği ile üniversite hastanesinde koronavirüs testi yapılmaya başlandığını hatırlatan Öksüz, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş olarak biz de burada artık test merkezi konumuna geldik. Üniversitemiz hastalıkla ilgili bütün testleri yapabilir konuma geldi. Bu merkez sayesinde Türkiye’de belirli merkezlerde olduğu gibi biz de burada gerekli testleri yapabilir durumdayız. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Mikrobiyoloji (PCR) Laboratuvarı için gerekli teknik hazırlıkların İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapıldığını ve mümkün olan en kısa süre içerisinde bu test laboratuvarının da devreye alınarak Kahramanmaraş’ta 2 merkez üzerinden koronavirüs testlerinin yapılacağını ve bu sayede daha çok olası hastaya test yapılarak hastalığın yayılmasının önüne geçilecektir.”

Öksüz, Kahramanmaraş’ta KSÜ hastanesinde ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesindeki PCR Tanı Laboratuvarlarının kurulmasında destek olan Sağlık Bakana, Bakanlığı yetkililerine, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve AKEDAŞ’a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER