banner651

Ekinözü Sağlık Merkezi 4 milyon liraya mal olacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü Kaymakamlığı ve DOĞAKA işbirliği ile yapımına başlanan Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi inşaatında birinci etap çalışmaları tamamlanırken, ikinci etap çalışmalarına başlandı.

Ekinözü Sağlık Merkezi 4 milyon liraya mal olacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü Kaymakamlığı ve DOĞAKA işbirliği ile yapımına başlanan Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi inşaatında birinci etap çalışmaları tamamlanırken, ikinci etap çalışmalarına başlandı.

 

Şehrin ekonomik ve turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik yatırımlarına devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, zengin mineralli suları ile ünlenen ve özellikle yaz aylarında birçok turisti ağırlayan Ekinözü İçmeler Bölgesinin gelişimine katkı sağlayacak bir tesis kazandırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Ekinözü Kaymakamlığı işbirliğiyle yürütülen Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi Projesinin 1. Etap inşaat çalışmaları tamamlanmıştır. DOĞAKA tarafından da desteklenen projenin 2. Etap çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir.

 

Toplam alanı bin 720 metrekare olan proje içerisinde, Türk hamamı, sauna, buhar odası, peloid (çamur) uygulama odaları, lokanta, konaklama odaları gibi sosyal alanlar yer almaktadır. Orta İçmeler mevkiinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 milyon liraya mal olması beklenen tesisin yapım çalışmaları en kısa sürede tamamlanacaktır.

 

Ekinözü İçme Suyu (Acı Su): 1830 yılına kadar ‘Cela’ kasabası olarak anılan ve ünlü şairler Abdurrahim ve Bahaettin Karakoç kardeşlerin doğduğu ilçe olan Ekinözü, Erzurum, Sivas, Elbistan ve Kahramanmaraş kervan yolu üzerinde ara konaklama yeri olarak bilinmektedir. Bu güzergahtan geçmekte olan yolcular, ilçenin şifalı içme sularından faydalanarak bu suların tanıtılmasına katkıda bulunmuşlardır.

 

İçme sularının şifası ile ilgili, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tıbbi Değerlendirme Kurulu tarafından rapor hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

“Ekinözü İçmeler sularının, hekim kontrolünde ve ısıtılarak banyo uygulamaları şeklinde romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde, kronik bel ağrısı gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi olarak uygulanmaktadır. Ayrıca, ortopedik operasyonlar ile beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında, beyin felci gibi hastalıkların tedavisinde, genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında rehabilitasyon amacıyla faydalanılmaktadır. İçme kürleri programı dahilinde ise kemik sağlığının desteklenmesi, üst mide-bağırsak sistemi rahatsızlıklarında ve böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımcı tedavi unsuru olmaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER