banner651

Demirci, Güven tazeledi

Sağlık - Sen Genel Başkanı Durmuş: “Toplum kaderlerini niteliksiz topluluklar değil, her zaman nitelikli azınlıklar belirler” -AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Özdemir, “Bütün dünyadaki sağlık çalışanları sizin kadar özverili olmadı” -Sağlık - Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Demirci: “Sendikacılığın hizmet ve değişim aracı bilinciyle gelişim odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Demirci, Güven tazeledi

Sağlık - Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, 7. Olağan Genel Kurulunda tek listeyle güven tazeledi.

Özel tesiste gerçekleştirilen Sağlık Sen Kahramanmaraş Şube 7. Olağan Genel Kuruluna katılan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, kendilerini sendikacı yapan en önemli duygu kendilerinin dışındaki insanların sorunlarıyla hemhal olmak, onların sorunlarını çözmek düşüncesi olduklarını ifade etti.

Sendikacının öneminden bahseden Durmuş, “Dünyanın en büyük üniversitelerinden birisi olan Harvard üniversitesi kendi bünyesine öğrenci kabul edecek olduğunda sadece öğrencinin başarısına bakmıyor. Bu öğrencinin sivil toplum örgütlerinde ne kadar görev aldığına, sosyal projelerin içerisinde ne kadar yer aldığına bakıyor. Yani kendisinin dışındaki insanlara sorunlarıyla ilgilenmiş olmayı çok önemli bir meziyet olarak görüyor. Eğer siyasette veya bürokrasiye girip bir yere gelecekse geçmişinde sivil toplum örgütlerindeki görev almışlığına bakıyor. Belki Türkiye’mizde Sivil Toplum Kuruluşlarının önemi çok fazla kavranmamış olsa da zaman içerisinde burada taşlar yerine oturacak. Burada vermiş olduğunuz mücadelenin ülkenin yarınları adına çok önemli mücadele olduğunu Türkiye bürokrasisi, Türkiye siyasetçisi STK’ları ve milleti idrak etmiş olacak. Toplum kaderlerini niteliksiz topluluklar değil, her zaman nitelikli azınlıklar belirler.” şeklinde konuştu.

 

Sağlık - Sen 7. Olağan Genel Kuruluna katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Sağlık - Sen’in her zaman AK Parti siyasetine doğru bilgi ve eleştiriler getirdiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının yaptıkları işe büyük önem verdiklerini hatırlatan Özdemir, “Sağlık çalışanlarının verdiği emekleri ne zaman ortaya çıktı? Hastalık başımıza gelince ortaya çıktı. İnsanlar sizlerin ne kadar kıymetli bir iş yaptığınızın farkına vardılar. AK Parti iktidarı olarak sağlık çalışanlarının bu emeğine karşılık bizde bazı adımlar atalım dedik. Sağlıkta şiddet, özlük hakları gibi adımlar attık. Daha başka adımlarda atacağız. Böyle bir felaketin önleyicisi olmak o kadar kıymetli bir şeymiş ki bu bütün dünyanın gözünün önünde yaşadı ve fark edildi. Ama sizlerin farkınız şu oldu. Bütün dünyadaki sağlık çalışanları sizin kadar özverili olmadı.” diye konuştu.   

Sağlık - Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, “Ülkemizin bugünlere gelmesinde özgürlükler ve demokrasi mücadelesinde darbelere karşı dik duruş sergilenmesinde öncülük ettik. Ülkemizin ve milletimizin geleceği adına bu soylu mücadelede her zaman ön saflarda yer aldık. Kendi dinamitlerimizle çağın gerektirdiği koşullarla örnek bir sendikacılık yapmaya çalıştık. Sendikacılığın hizmet ve değişim aracı bilinciyle gelişim odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2022, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER