banner651

Cebeloğlu “Suç aydınlatma yüzdemiz 96.5”

Cebeloğlu “Suç aydınlatma yüzdemiz 96.5”

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranını incelediğimizde yüzde 96.5 aydınlatıldı.” dedi.

2021 yılı yaşanan olaylarda Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin önleyici çalışmaların sonucunda asayiş suçlarında düşüş yaşandı.

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, 2021 yılında alınan tedbirlerin sonucunda olaylarda düşüş olduğunu sadece telefon ve internet dolandırıcılığında artışın yaşandığını belirtti.

2021 yılında yoğun çalışmalar sonucu asayiş olaylarındaki azalmanın rakamlara yansıdığını ifade eden Cebeloğlu, şunları söyledi:

“Hırsızlık olaylarında geçen yıla oranla yüzde 14.2, işyerinden ve resmi kurumlardan hırsızlık olaylarında 9.5, otodan hırsızlık konularında ve yağma olaylarında 10.8, motosiklet hırsızlıklarında yüzde 10, oto hırsızlığında yüzde 27 kapkaç olaylarında yüzde 33.3, yankesicilik olaylarında yüzde 75 düşüş oldu. Tek artış olan olay telefon ve internet dolandırıcılığıdır. Dolandırıcılık olaylarında düşüş sağlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

Cebeloğlu, “Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranını incelediğimizde yüzde 96.5 aydınlatıldı. Bu demek oluyor ki yüz olaydan 96.5’i aydınlatılmış oluyor. Tabi burada önleyici tedbirlerimizin etkisi ortadadır. Kişilere karşı işlenen suçlardan bazı örnekler verdiğimizde tehdit suçunda yüzde 6.1 düşüş var. Hakaret suçunda 6.4 düşüş var. Bunlar aslında günlük rutin sokakta işlenen basit olaylar. Kişilerin huzur ve sükunetini bozmada yüzde 9 düşüş var.” dedi.

Cinayet olaylarında yüzde 45.8 düşüş olduğunu dile getiren Cebeloğlu, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmada yüzde 11.7, kasten öldürme olaylarında yüzde 45.8 düşüş var. Burada artış olan tek suç konut dokunulmazlığı ihlali yükseliş var. Bunlarda kiracı ev sahibi tartışması veya basit anlaşmazlıklardan kaynaklı  olaylardan kaynaklanıyor.” diye konuştu.

2021 yılında hakkında arama kararı bulunan 3 bin 430 kişiyi yakaladıklarını hatırlatan Cebeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asayiş olaylarının ve suçun önlenmesinde öncelikle metruk binalar, park ve bahçeler bizim oluşturduğumuz 2 mobil park timimiz var. Bunlar her gün parklarda yoğunluk düşene kadar düzenli olarak kontrol yaptı. Şüphe arz eden kişilerin kimlik kontrolü ve genel bilgi taraması yaptı. Suç işleme meylinde olan şahıslar varsa bunların caydırılması noktasında metruk binalar, park ve bahçeler apart ve günübirlik kiralık daireler yönelik yoğun şekilde uygulamalarımız devam ediyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER