Cebeloğlu, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Cebeloğlu, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “Telefon ve internet dolandırıcılıklarıyla ilgili eğitim faaliyetlerine önem veriyoruz.” dedi.

Teknolojinin hayatımızın her alanında yer almasının ardından artan dolandırıcılık olaylarına karşı Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eğitici ve önleyici çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bizzat operasyonları takip eden İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, yaşanan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili çok yoğun çalışma yaptıklarını hatırlattı.

Telefon ve internet dolandırıcılarına yönelik il genelinde öğrencilerden kamu kurum ve kuruluş çalışanlarına ve tüm site yöneticileri ile site görevlilerine yönelik eğitici faaliyetler yaptıklarını belirtti.

Vatandaşları da uyaran Cebeloğlu, güvenli olup olmadığını sorgulamadan banka veya farklı kurum ve kuruluşların adını kullanan kişilere itibar edilmemesini gerektiğini söyledi.

Dolandırıcılık olaylarıyla ilgili olarak vatandaşları uyardıklarını bizzat polislerin eğitici ve bilgilendirici broşür dağıttıklarını ifade eden Cebeloğlu, şunları kaydetti:

“Özellikle son dönemlerde telefon ve internet üzerinden dolandırıcılık konularında bir artışımız var. Vatandaşlarımız gelen telefonun güvenliğini sorgulamadan veya internette güvenirliğini bilmediği bir linki tıklamak suretiyle maalesef dolandırılıyor. Bunun önüne geçmek için yoğun çaba harcadık. Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizle telefon ve internet dolandırıcılıklarıyla ilgili eğitim faaliyetlerine önem verdik. Öğrencilerimizden tutun da kurum çalışanlarına kadar ayrıca Kahramanmaraş’taki tüm sitelere broşür dağıttık. Polislerimiz, site yöneticilerine ve site görevlileriyle görüşerek özellikle internet ve telefon dolandırıcılığı konularında vatandaşı bilgilendirecek materyalleri dağıttılar. Burada vatandaşlarımızı bilinçlendirilmesi örnek veriyorum ‘falan bankadan arıyorum. Hesabınızı güncelleyeceğim’ şeklinde gelen birtakım telefonları gerçekten bankadan arandığını düşünerek o kişinin yönlendirmesiyle hesap bilgilerinin ele geçirilmesini önlemek adına alanda yoğun bir eğitim faaliyetini sürdürüyoruz. Mahalle muhtarlarımızla bu konuda ciddi iş birliği içerisindeyiz. Sanal dünya çok kontrol edemediğimiz bir alan ve vatandaşlarımızın bu konuda temel mesele bilinçlendirilmesidir. Bu amaçla ‘SİBERAY’ projesiyle güvenli internet kullanımının nasıl ve ne şekilde olacağı noktasında yoğun eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor.”  

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2021, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER