banner651

Usta kalemler okurlarla buluştu

Usta kalemler okurlarla buluştu

Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda usta kalemler Hilal Çorbacıoğlu, Hulki Cevizoğlu, Ali Ural ve Mehmet Işık söyleşi ve imza günü etkinliklerinde okurlarıyla bir araya geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı, 6’ncı gününde de hız kesmeden devam etti. Anadolu’nun en büyük kitap fuarında Aile Danışmanı- Yazar Hilal Çorbacıoğlu, Gazeteci – Yazar Hulki Cevizoğlu, Şair Ali Ural ve Tarihçi- Yazar Mehmet Işık söyleşi ve imza günü etkinliklerinde edebiyatseverlerle bir araya geldi.

Çocuk edebiyatına birçok kitap kazandıran Yazar Hilal Çorbacıoğlu söyleşi programında dijitalleşmenin çocukların pedolojik gelişimine etkisi, sağlıklı çocuk yetiştirme, ailenin çocuklar üzerindeki etkisi gibi pek çok konuya ışık tuttu. Deneyimli Gazeteci – Yazar Hulki Cevizoğlu yapıcı eleştiri, siyasal sistemler, güçlü lider figürü ve dezenformasyonla mücadele konularını farklı perspektiften ele alırken; Şair Ali Ural ise edebiyatta usta – çırak ilişkisi, şiirin edebiyattaki yeri, sanatın devamlılığı, toplum ve sanat ilişkisi gibi konuları değerlendirdi.

Kahramanmaraş’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten duayen gazeteci Hulki Cevizoğlu, “Burası Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadeleyle kahraman unvanını alan, tarihimizde ve toplumsal yaşamda son derece önemli yeri olan bir şehir. Burada olmak mutluluk verici. Bu güzel şehirde böylesine güzel bir fuarı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum. Çok kaliteli yayınevleri ve kıymetli yazarlar burada okurlarla buluşuyor. Söyleşi etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm Kahramanmaraşlılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Aile Danışmanı Hilal Çorbacıoğlu etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda okurlarla bir araya gelerek aile ve çocukları konuştuk. Edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta düzenlenen bu güzel organizasyonda bulunmak mutluluk verici. Misafirperverlikleri için tüm Kahramanmaraş’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şair Ali Ural, “Kahramanmaraş sadece kahramanlığıyla değil kültür alanındaki ilgisiyle de tanınan bir şehir. Kahramanmaraş’ta bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Okurlarımızla buluştuk, kitaplarımızı imzaladık. Kahramanmaraş’ın kültürel iklimini büyük bir ilgiyle takip ediyoruz. Bu iklimin uzun yıllar boyunca devam etmesini diliyorum” dedi.

Söyleşi etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan Tarihçi – Yazar Mehmet Işık, “Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı gerçekten harika bir şekilde ilerliyor. Kitaplarımızı okurlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Okurların yoğun ilgisi mutluluk verici. Fuarda ‘Şehrim Maraş’ konferanslarıyla edebiyatseverlerle buluşuyoruz. Kahramanmaraş’ın bugün yaşayan tarihi değerlerini ve kültürünü misafirlerimizle paylaşıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2022, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER