Ulusal Deprem konulu hikaye yarışması

Ulusal Deprem konulu hikaye yarışması

Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği ile MADO işbirliğiyle asrın felaketi olarak adlandırılan 6 şubat depremlerin ilgili düzenlenen “Ulusal Deprem” konulu hikaye yazma yarışmasında derece girenleri ödülleri verildi.

MADO evinde gerçekleştirilen törende Türkiye geneli 220 hikaye içerisinden birinciliği “Vatan nerede” hikayesiyle Karaman’dan katılan İbrahim Şaşma, ikinciliği “Son tirat, büyük kayıp” isimli hikayesiyle Eskişehir’den Gülşah Demirci, üçüncülüğü ise “Kalbimin zâl kabri” isimli hikayesiyle Erzurum’dan Yaşar Bayar kazandı.

Mansiyon ödülünü “Çoklu yıkılmış kişilik bozukluğu” adlı hikayesiyle Erzurum’dan Ali Katkat kazandı.

Ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği Başkan Lütfi Bilir, “Kahramanmaraş Edebiyat Derneği ve MADO işbirliğiyle ülke çapında deprem öyküleri adı altında bir yarışma tertipledik. Depremde yaşanılan acılar unutulmasın binların bir hikayeleri var.

Bunlar da yazılsın istedik. Daha önce yine deprem bölgesindeki şair arkadaşlarımıza haberler gönderip şiirler istedik, deprem konusunda. Onlardan gelen 100’e yakın şiiri, şairin gönderdiği yaklaşık 400 şiirin bir kitap altında topladık ve Onikişubat belediyemiz bu kitabı bastırdı ve tüm yazarlarına ulaştırdık ve halkımıza da dağıttık. Şimdiki amacımız da yine depremde yaşanılan bu acıların unutulmasın diye öykülerimizi topladık. Türkiye'nin dört bir yaklaşık 220 tane öykü geldi. Jüri üyelerimiz çok hassas bir çalışmayla bu öyküleri değerlendirdiler. Yarışmacılarımıza ödüllerini vereceğiz.” diye konuştu.

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, “Bizim sevdamız Kahramanmaraş. Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat derneğinin böyle bir çalışması olduğu için bize de bir talepte bulundular. Bu iş Kahramanmaraş ilgilendiriyorsa her türlü desteği vermek bizim boynumuzun borcudur.” dedi.

Ödül törenine, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve sanatseverler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER