banner675

Minikler hafta sonu Büyükşehir’in tiyatrosuna koştu

Minikler hafta sonu Büyükşehir’in tiyatrosuna koştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Hayrettin Güngör öncülüğünde farklı yaş gruplarına yönelik çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Ocak ayı boyunca çocuklara yönelik toplamda 7 tiyatro gösterisi sahneleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak Minik Boldi ve Arkadaşları adlı gösteriyi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde miniklerle buluşturdu. Hafta sonunu daha eğlenceli ve verimli şekilde değerlendirmek isteyen çocuklar tiyatro gösterisine koştu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen ve ormandaki sevimli hayvanların maceralarını konu alan gösteri, hayvan sevgisi konusunda çocuklara eğitici mesajlar vermeyi ihmal etmedi. Miniklerin dans ederek eğlendiği tiyatro oyunu, ebeveynlerin de beğenisini kazandı. Renkli anlara sahne olan etkinlikten duyduğu memnuniyeti belirten katılımcılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

Çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerin çok değerli olduğunu belirten Gizem Çopur, “Çocuk gelişimi öğrenciyim. Tiyatro gösterisine de yeğenimi getirdim. Bu etkinliklerin çocukların bilişsel ve dil gelişimi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sosyalleşmelerine de katkı sağlıyor. Bu güzel etkinlik için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

8. sınıf öğrencisi Ahmet Demir, “Çok güzel bir gösteriydi. Bu tür etkinlikler sosyalleşmemiz açısından çok güzel oluyor. Hafta sonunu verimli şekilde değerlendirmemize katkı sağlıyor” diye konuştu. Lise öğrencisi Berat Demirtaş ise, “Tiyatro gösterisine kardeşimi getirdim. Çocuklar için çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Hayvan sevgisi açısından çocuklara çok güzel şeyler öğretildi bugün. Hafta içi dersler yoğun olduğu için hafta sonu bir şekilde dinlenmemiz gerekiyor. Bu tür etkinlikler de hem dinlenmemize hem de verimli zaman geçirmemize katkı sağlıyor.” diye konuştu.

Etkinliklerin hem eğlenceli hem de öğretici olduğunu belirten Cansu Serap Süeda, “Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından etkinlikleri takip ediyoruz. Çocuklarımla birlikte her hafta sonu bu etkinliklere katılmaya çalışıyoruz. Çocuklara çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarım da bu tür gösterileri çok seviyor. Eğitici, öğretici ve eğlenceli etkinlikler oluyor.” cümlelerini kaydetti.

Tiyatro gösterisinin çocuklara yeni şeyler öğrettiğini belirten Rümeysa Gökçe, “Amasyalıyım. Kahramanmaraş’a kızımın yanına geldim. Bugün de tiyatro gösterisine torunumu getirdim. Gerçekten çocukların bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Bugün ki gösteride çocuklara hayvan sevgisi ile ilgili çok güzel şeyler öğretildi. Belki kelimelerle anlatamayacağımız şeyler oyuncular tarafından sahneye çok güzel bir şekilde taşındı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685