EXPO 2023 Kitap Fuarı açıldı

EXPO 2023 Kitap Fuarı açıldı

Onikişubat Belediyesi’nin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliğini yaptığı EXPO 2023 kapsamında ‘100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz’ sloganıyla organize edilen Kitap Fuarı, törenle kapılarını kitapseverlere açtı. Katılımın yoğun olduğu Kitap Fuarı, birbirinden değerli yayınevlerini, yazarları ve okurları ağırlayacak, kültür etkinlikleri ve imza günlerine ev sahipliği yapacak.

‘Şiirin, şairin ve edebiyatın başkenti’ olarak bilinen Kahramanmaraş’ta kitapsever vatandaşların Kitap Fuarı özlemi, Onikişubat Belediye’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliğini yaptığı EXPO 2023’le bitti.

EXPO 2023 Sergi Alanı’nın sürekli ziyaretçi çekmesini sağlama ve Kahramanmaraş’ın edebi yönünü uluslararası platforma taşıma amacıyla düzenlenen EXPO 2023 Kitap Fuarı, kitapseverlerin tüm yayınevlerini bir arada bulmasını sağlarken, indirimli kitap alıp ve sevdikleri yazarlarla tanışma fırsatı sunacak.

8 gün sürecek kitap fuarı boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan yüzlerce kültür etkinliği ile imza günleri yapılacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bir selamlama konuşması yaptı. Kahramanmaraş’ın değerlerine dikkat çekerek tanıtım eksikliğine vurgu yapan Mahçiçek, “Kahramanmaraş güzel bir memleket elhamdülillah. Şehrimizin eksiği ise tanıtımdı. Bu tanıtım eksikliğimizi inşallah bu kabil programlarla aşacağız. Yaşadığımız zor günlerin gereği olarak müzik programları düzenlemiyoruz. Kültürün ve sanatın sergilendiği etkinlikleri ve fuarları düzenlemenin daha doğru olduğuna inanıyoruz. İşte bunlardan bir tanesi de Kitap Fuarı. Kahramanmaraş’ımız, düşünce bakımından ülkemizin önde gelen şahsiyetlerinin yetiştiği bir memleket. Bunu devam ettirebilmemiz için bu kabil programlar önemlidir diye düşünüyorum. Onikişubat Belediyesi, 950 milyon TL kaynak üreterek hizmet eden, devlete sigorta ve vergi borcu olmayan bir belediye. 2.5 milyar TL’ye yakın bir yatırımı ilçemize kazandıran ve şu devasa 780 bin metrekarelik alanda yapılan projelerde merkezi hükümetimizden bir TL almadan projeleri gerçekleştiren bir belediye.” dedi.

Eğitim alanında yaptıkları çalışmaları anlatan Mahçiçek, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ama bizim fiziki hizmetlerimizin çok daha önünde, öncesinde olan alan, kültür ve eğitim alanı. Bakın Onikişubat Belediyesi, kendi imkanlarıyla yedi tane yurduyla beraber okul yapan bir belediyedir. Yedi Güzel Adam’ın memleketine içinde kütüphaneleriyle beraber 7 tane Bilgi ve Kültür Evi kazandırdık. Bir tanesi yarı olimpik olmak üzere toplamda 7 adet havuz yaptık. Onikişubat Belediyesi olarak her sene 75 bin kitap alır, beşli setler halinde ilkokul ikiden itibaren seviyelerine göre sadece Onikişubat’ın değil, Kahramanmaraş’ımızın bütün okullarına dağıtarak okuma imkanı ya da okuma iştiyakı sağlarız. Bugünkü açılış açılışımıza teşrif ettiniz, bizleri onurlandırdınız. Başta Bakanımız Vahit Kirişci, AK Parti Milletvekilllerimiz Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuba Köksal ve Mehmet Şahin, Deva Partisi Milletvekilimiz İrfan Karatutlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanımız Fırat Görgel, MHP İl Başkanımız Vahit Demiröz, rektörlerimiz, ilçe belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz olmak üzere bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.”

EXPO 2023 Kitap Fuarı, konuşmalarının ardından kesilen kurdela ile 9 gün süreyle kapılarını resmen kitapseverlere açmış oldu.

Davetliler ve kitapsever vatandaşlar stantları tek tek gezerek yayınevleri temsilcileri ile sohbet edip, kitap aldı.

Açılışa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Vahit Kirişci, Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuba Köksal, Mehmet Şahin, Deva Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, MHP İl Başkanı Vahit Demiröz, KSÜ Rektörü Alptekin Yasım, İstiklal Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER