EXPO 2023 Kitap Fuarı, 475 bin kitapseveri ağırladı

EXPO 2023 Kitap Fuarı, 475 bin kitapseveri ağırladı

23 ülkenin katıldığı ve bahçecilik başta olmak üzere ülkelerin ve şehirlerin tanıtıldığı Uluslararası EXPO 2023, muhteşem bir kültür etkinliğine ev sahipliğini yaptı.

Onikişubat Belediyesi’nin, ‘Şiirin, şairin ve edebiyatın başkenti’ olarak bilinen Kahramanmaraş’ın edebi yönünü uluslararası platforma taşıma hedefiyle düzenlediği EXPO 2023 Kitap Fuarı, dolu dolu etkinlikler ve kitapseverlerin yoğun ilgisiyle tamamlandı.

‘100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz’ sloganıyla 4 Kasım Cumartesi günü kapılarını ziyaretçilerine açan Kitap Fuarı, kitapseverlerin tüm yayınevlerini bir arada bulmasına imkân sağlarken, indirimli kitap alıp ve sevdikleri yazarlarla tanışma fırsatı sundu.

8 gün süren kitap fuarı boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan yüzlerce kültür etkinliği ile imza günleri yapıldı.

Fuarda 45 yayınevinden, 350 binden fazla kitap çeşidi yer aldı. Ayrıca, Kahramanmaraşlı şair ve yazarların stantlarının olduğu fuarda, depremde hayatını kaybeden Yaşar Alparslan anısına da stant kuruldu.

EXPO 2023 Kitap Fuarı, söyleşi ve imza günleriyle de dikkatleri üzerine çekti. 8 gün boyunca, Serdar Tuncer, Nurullah Genç, Zafer Şahin, Saniye Bencik Kangal, Tufan Gündüz, Rabia Birsen Göğercin, Altay Cem Meriç, Vehbi Vakkasoğlu, Cem Küçük ve Senai Demirci okurlarıyla buluştu.

Kitap Fuarı’nın tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 Kitap Fuarı’nın 8 gün boyunca 475 bin kitapseveri ağırladığını kaydetti.

Uluslararası EXPO 2023’ü ise açıldığı 14 Ekim’den bu yana 645 bin kişinin ziyaret ettiğini duyuran Mahçiçek, “Depremzede halkımızın rehabilitasyon sürecine destek vermesi hedefiyle Cumhurbaşkanlığımız himayesinde açılışını yaptığımız Uluslararası EXPO 2023, ilk günden bu yana ziyaretçilerinin yoğun ilgisini gördü. EXPO 2023 etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Kitap Fuarı'mızı da alanın sürekli ziyaretçi çekmesini sağlayacak önemli bir çalışma olarak gördük ve bugün başarıyla noktaladık. EXPO 2023’ün ilk ayında toplamda 645 bin kişiyi, ‘100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz’ sloganıyla düzenlediğimiz Kitap Fuarı’mızda ise 475 bin kitapseveri ağırladık. 8 gün boyunca davetimize icabet eden değerli yazarlarımıza ve akın akın Kitap Fuarı’mıza gelen tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz. Başlattığımız fuar ve festival dizisini, Kahve ve Çikolata Festivali ile devam ettireceğiz. Şimdiden tüm vatandaşlarımızı Festivali’mize davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER