banner651

YARDIM SEVER MELEKLER ÖĞRENCİLERİN ADETA UMUT OLDU.

Sosyal Medya üzerinden bir grup arkadaşın gayretleri ile başlayan yardım seferberliği Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesindeki öğrencilere adeta umut oldu. Binlerce öğrencinin giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını hayırseverlerin destekleri ile karşılayan Yardım Sever Melekler isimli Gönüllülerinin yardım organizasyonları hem hayırseverlerden hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerden tam not aldı.

 YARDIM SEVER MELEKLER ÖĞRENCİLERİN ADETA UMUT OLDU.

 YARDIM SEVER MELEKLER ÖĞRENCİLERİN ADETA UMUT OLDU.

Sosyal Medya üzerinden bir grup arkadaşın gayretleri ile başlayan yardım seferberliği Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesindeki öğrencilere adeta umut oldu. Binlerce öğrencinin giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını hayırseverlerin destekleri ile karşılayan Yardım Sever Melekler isimli Gönüllülerinin yardım organizasyonları hem hayırseverlerden hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerden tam not aldı.

Ekinözü Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Kalem Tutan Eller Üşümesin" projesi kapsamındaki ilçede ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocukların soğuk kış günlerinde üşümemeleri Yardım Sever Melekler isimli Gönüllüler tarafından atkı, bere, mont ve bot yardımında bulunuldu.

Köy okullarını ziyaret ederek, onlara giyim yardımında bulunan Yardım Sever Melekleri isimli Gönüllüler, çocukların yüzlerinin gülmesinin en büyük dilekleri olduğunu ifade ettiler.  

Yardım Sever Melekler isimli sosyal medya sayfası kurucusu Zeynep Çelik  ,’’  yaptıkları çalışmaların artarak devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.  Öğrencilere, bot, mont ve kırtasiye yardımında bulunduklarını belirten Çelik, geçtiğimiz günlerde Ekinözü Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Kalem Tutan Eller Üşümesin" projesi kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yardımlarda bulunduklarını kaydetti.

Çelik  “Biz bugüne kadar çok sayıda öğrenci kardeşimize yardımlarda bulunduk. Bu yardımların hemen hepsini kendi imkânlarımız ve sayfamıza gönül vermiş insanlarımızın sayesinde topladık ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bundan sonrada aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Biz kendimize bu çalışmaları yapmayı şiar edindik, inşallah çalışmalarımızda son hız devam edeceğiz. Yardım sever melekler olarak Çocuklarımızın yüzlerinin gülmesinde pay sahibi olduğumuz için kendimizi çok mutlu hissediyoruz” dedi.

Yardım sever Melekler olarak yardım faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizen Çelik, köylerde oldukça zor şartlar altında okumaya çalışan çok sayıda öğrencinin olduğunu söyledi. Çelik : “Köylerde oldukça zor şartlar altında okumaya çalışan çok sayıda öğrenci var. Malumunuz kış mevsimindeyiz, her ne kadar bu sene daha kar yağmamış olsa da çoğu öğrencinin giyecek elbisesi, giyecek ayakkabısı bile yok. Bu nedenle herkesin kendince bir şeyler yapması lazım ve köylerde okumaya çalışan öğrencilere destek çıkması lazım. Az öncede belirttiğim gibi biz Yardım sever melekler üyesi arkadaşlarımla birlikte burada bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz” diye belirtti.

Yardım Sever Melekler isimli Gönüllülerinin kendilerine yaptığı giyim yardımından ötürü topluluk üyelerine ve gönüllülerine teşekkür eden çocuklar ise, “Aldığımız bu hediyeler için Zeynep ablamıza ve ağabeylerimize,  çok teşekkür ediyoruz. Bugün oldukça mutlu olduk sağ olsunlar. Biz bu destekleri her zaman için bekliyoruz onlardan sadece bizler değil, bizimle birlikte farklı yerlerde, farklı köylerde eğitim alan bütün kardeşlerimize aynı desteği vermelerini bekliyoruz. İnanıyoruz ki bu çalışmaların hepsi yerini bulur. Gördüğünüz gibi bütün arkadaşlarımız çok mutlu oldular. Biz burada kırsal kesimde yaşadığımız için oldukça soğuk oluyor buralar. Kar erken yağıyor, bu sene geçtiğimiz yıllara oranla iyi bir şekilde devam etse de havalar yine de soğuk oluyor, çoğu arkadaşımızın giyecek botu yoktu, burada bugün misafirimiz olan ağabeylerimiz sayesinde ayakkabıları oldu” diye belirttiler.

 ‘’ Çok anlam dolu bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise Sevgiye giden yolun paylaşmaktan geçtiğine inanıyoruz. Çocukların mutluluğunu, sevincini paylaşmak ile aradaki sevgi bağının güçleneceğine inanıyorum. Kardeş okul projesinin daha da kuvvetlenerek Türkiye’de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaşması için Ekinözü Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağımıza inanıyorum” dedi

 Çeleğen konuşmasında devamında ise: “ Ekinözü Belediyesi olarak hazırladığımız sosyal sorumluluk projelerimizle birlikte şehrimizdeki ve ülkemizdeki hayırseverlerin de katıldığı Kalem Tutan Eller Üşümesin çalışmasını başlattık. Öğrencilerimizin soğuk kış şartlarında rahat bir şekilde okullarına gidip, yine huzurlu olarak eğitim ve öğretim görmeleri doğrultusunda yapılan bu projemizi önemsiyorum. Aynı zamanda öğrencilerimizin üşümeden okula gitmeleri annelerin ve babaların da gönüllerinin rahat olmasına vesile olduğunu düşünüyorum. Bütün amacımız insanlarımızın, çocuklarımızın yaşam kalitesinin artırılması ve huzur içinde olmasıdır. Bu kapsamda başlatılan projeler çok önemlidir ve bu projelere destek veren herkes çok değerli insanlardır. Geleceğimizin mimarları olacak çocuklarımızın üşümeden rahat bir şekilde eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmeleri için başlattığımız bu kampanyaya ülkemizin birçok köşesinden destek geliyor. Öğrencilerimizin daha başarılı olmaları adına başlattığımız ve kısa sürede çığ gibi büyüyen kampanyamıza şu ana kadar destek veren bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyor ve yeniden projemize destek çağrısı yapıyoruz. Proje kapsamında ilçemizdeki ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocukların soğuk kış günlerinde üşümemeleri Yardım Sever Melekler isimli Gönüllülerine hem belediyemiz hem de çocuklarımız adına teşekkür ediyorum.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER