banner675

YAHYA KEMAL’DE KAİNATIN BİR “İNCİ” Sİ

Yahya Kemal İlkokulu Peygamber Efendimiz (sas)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan 12 Rebi’ül-evvel 1439, 29 Kasım 2017 Çarşamba günü, Yahya Kemal İlkokulu Konferans Salonunda Hz. Muhammed’in(SAS) doğumu olan Mevlid Kandilini öğrenci ve velileri ile birlikte çoşkuyla kutladı.

YAHYA KEMAL’DE  KAİNATIN BİR “İNCİ” Sİ

YAHYA KEMAL’DE  KAİNATIN BİR “İNCİ” Sİ

Yahya Kemal İlkokulu Peygamber Efendimiz (sas)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan          12 Rebi’ül-evvel 1439, 29 Kasım  2017  Çarşamba günü, Yahya Kemal İlkokulu Konferans Salonunda Hz. Muhammed’in(SAS) doğumu olan Mevlid Kandilini öğrenci ve velileri ile birlikte çoşkuyla kutladı.

Fatma Sarıtiken’in sunumunu yaptığı Mevlid Kandili programı,   Kur’an-ı Kerim ve Türkçe meali ile başladı.

Açılış konuşmasında  Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; 8 milyar insanlık alemi içerisinden Müslüman olmakla şereflendirilen 2 Milyar insanın içerisinde olmayı nasip eyleyen Rabbime çok teşekkür ederiz. Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV)  efendimiz doğduğu andan itibaren Ümmeti için iyi dileklerde bulunmuş ve bizlerde o güzel grubun içerisindeyiz. Mevlid 1439 etkinliğimiz  kapsamında başlatılan “8 milyar salavat-ı şerife” kampanyası okulumuz öğrenci ve velileri arasında yoğun ilgi gördü ve “8 milyar salavat-ı şerife” kampanyasında en fazla salavat okuyan öğrenci ve velilerimiz ödüllendirildi dedi.

Mevlid Kandili Veli programında, Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camii Derneği Başkanı Salih ÖZSAĞIR, Kur’an ne yapacağımızı, Sünnet nasıl yapacağımızı öğretir. Günümüzde Sünnete karşı bir tavır alınıyor.

Bizler Kur’an’a ve Sünnet’e sıkı sıkıya sarılmalıyız ki hem dünyamızı hem de ahiretimizi kazanabilelim. Peygamber Efendimizin ıslah edici özelliğini ‘emr-i bil ma’ruf, nehy-i anil münker: iyiliği tavsiye ve kötülükten alıkoymayı yaşatmalıyız. Peygamber Efendimiz, her mü’minin hayatında rol-model olarak yer almalıdır.

Sünnet olmadan Ümmet olmaz, temasıyla bu sene Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları da bu konuya değinmiştir. Bizler de bu konuda çalışmalı ve Sünneti gündemimizde canlı olarak tutmalıyız, dedi.

Mevlid Kandili Öğrenci programında 4-F sınıfı öğrencileri  İsmail Karaaslan ve Tayyip Aşık ile 4-G sınıfı öğrencisi  Mislina Özdemir, Arif Nihat Asya’nın  Naat’ını okudular . Öğretmenlerimiz Figen Yılmaz, Tuba Keskin ve Naciye Kabalcı, Peygamber efendimizin hayatından örnekler sundular.

 4-A sınıfı tarafında 40 hadis konulu gösteri, 4-F sınıfı öğrencileri ise semazen gösterisi yaptılar. 4-D, 4-F ve 4-H sınıfı öğrencileri ise  “Gül Muhammed” adlı ilahiyi okudular.Din Kültürü Öğretmeni Hanife Sarıaltın tarafından tüm insanlar için örnek olan Son Peygamber Hz. Muhammed (sas) efendimizin Sünnetinin hayatımıza tatbiki örneklerle anlatıldı.

Salâvat-ı şerife ve ilahilerin icra edildiği programda semazenler yoğun ilgi gördü.

Çekilen Salâvat-ı Şerifelerin duası öğrenciler tarafından yapıldı. Program hep beraber söylenen salâvatlarla son buldu. Programda katılımcılara gül suyu, lokum ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 04:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685