banner651

UFKA YOLCULUK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE

Ufka Yolculuk ekibi İl Milli Eğitim Müdürü AKKURT’u makamında ziyaret etti.

 UFKA YOLCULUK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE

 UFKA YOLCULUK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE

Ufka Yolculuk ekibi İl Milli Eğitim Müdürü AKKURT’u makamında ziyaret etti.

“Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması” il temsilciliği İl Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Emin AKKURT’u makamında ziyaret etti.

Bu sene altıncısı düzenlenen yarışmanın Kahramanmaraş il organizasyonunu Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği yürütüyor. Derneğin onursal başkanı Salih Özsağır, yarışma tanıtımımıza özel hazırlanan ceviz oyma Ufka Yolculuk sandığı ve yarışma kitabını Müdür Akkurt’ta takdim etti.

SÜNNET OLMADAN ÜMMET OLMAZ

Peygamber Efendimiz’in sünnetine saldırıların arttığı bir dönemde, Kuran ve Sünnet bütünlüğünü haykırmak istediklerini belirten Özsağır, “Kuran ve Sünnet ümmetin ortak hazinesidir, Peygamberimizin (SAV) hadisleri sahipsiz değildir, başımızın tacıdır. Sünnet olmadan ümmet olmaz diyoruz, kitap okuma yarışması ile hem bu konuda farkındalık oluşturmak, hem de kitap okuma alışkanlığına katkıda bulunmak istiyoruz. Duyarlı bütün insanları Sünnet-i Seniyye’ye ve Ufka Yolculuk’a destek olmaya davet ediyoruz. Yola çıkmak isteyene yol açık!” dedi.

Yarışmaya başvurular başlamış olup 4 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek.

“Başvurular internetten yapılacak”

Detaylı bilgilerin www.ufkayolculuk.com internet sitesinden alınabileceği ve aynı adres üzerinden başvurularının yapılabileceği yarışmada başvurular 4 Mart 2018’de sona erecek.

UFKA YOLCULUK HAKKINDA

Server Gençlik ve Spor Kulübü’nün “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları” çerçevesinde uluslararası gerçekleştirdiği ve 7’sinden 70’ine katılım fırsatı veren “Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları” bu yıl da hızını artırarak devam ediyor.

Birincisi hicri 1434, miladi 2013 yılında Ankara Asilder Gençlik ve Spor Kulübü'nün katkısıyla Ömer Nasûhi Bilmen’in Büyük İslâm İlmihali kitabından düzenlenen yarışmamıza Türkiye genelinde 89 bin 870 kişi kayıt yaptırdı.

İkincisi hicri 1435, miladi 2014 yılında Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu'nun katkısıyla düzenlenen Kur’an-ı Kerim Meâli konulu yarışmamıza 339'u yurtdışından olmak üzere 174 bin 451 kişi kayıt yaptırdı.

Üçüncüsü hicri 1436, miladi 2015 yılında Son Peygamber Platformu'nun katkısıyla “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi” kitabından düzenlenen Son Peygamber'in (sas) Hayatı konulu yarışmamıza 396'sı yurtdışından olmak üzere 265 bin 397 kişi kayıt yaptırdı.

Dördüncüsü hicri 1437, miladi 2016 yılında Son Peygamber Platformu'nun katkısıyla "Riyazü’s Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi" adlı kitaptan düzenlenen Hadis yarışmamıza 598'i yurtdışından, 9 bin 834'ü cezaevlerinden olmak üzere 369 bin 712 kişi kayıt yaptırdı.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları'nın beşincisi hicri 1438, miladi 2017 yılında Kur'an-ı Kerim Meali konulu yarışmamıza bin 754'ü yurtdışından, 6 bin 969'u cezaevlerinden olmak üzere Türkiye geneli ve 98 ülkeden 595 bin 372 kişi kayıt yaptırdı.

Türkiye'nin 81 ili, 853 ilçesi, KKTC, Almanya, Belçika, Kazakistan, İngiltere ve İsveç'teki sınav merkezlerinde, 235 cezaevinde, www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden ise dünya genelinde başarıyla tamamlanan bu organizasyonumuza 17 bin 246 gönüllü destek verdi.

Uluslararası Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları'nın altıncısı hicri 1439, miladi 2018 yılında "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konusunda düzenleniyor.

Yazılsın her yere, kalplere, gönüllere, dağlara taşlara; SÜNNET OLMADAN ÜMMET OLMAZ

UFKA YOLCULUK 6. BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI

Ufka Yolculuk, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Allah (cc)’ın rızasını kazanmak için çıktığı yolculukta, hanelerimize âyet ve hadis bütünlüğünün bereketini sunmayı, insanlığı Allah katında son din olan İslâm’ın temel iki büyük kaynağıyla buluşturmaya amaçlamaktadır.

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması H.1439 / M.2018-2019 yılında Türkiye’de yazılı olarak Türkçe ve Arapça, dünya genelinde ise online olarak İngilizce ve Arapça dillerinde düzenlenecektedir.

Yarışma, Türkçe dilinde Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan, ayet ve hadislerle Kur’an-Sünnet Bütünlüğü konusu çerçevesinde M. Es’ad Coşan’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” adlı özel hazırlanan eserinden yapılacaktır. B kategorisinde aynı eserin sadeleştirilmiş hali olacaktır.

A Kategorisi 10 yaş altı yarışmacılar için ise çocukların yaşlarına uygun hikayeli ve resimli “Peygamberimizden Dini Hikayeler” adlı eserden yapılacaktır. Arapça dilinde "(نيحلاصلا ضاير Riyazü’s Salihin)" adlı hadis eserinden, İngilizce dilinde ise “Riyad-us-Saliheen” (Riyazü’s Salihin) adlı hadis eserinden yapılacaktır. Yarışma Türkçe dilinde 7 (yedi) farklı kategoride, Arapça dilinde 3 (üç) farklı kategori ve İngilizce dilinde tek kategori olmak üzere toplamda 11 (on bir) farklı kategoride düzenlenecektir.

Yarışmamızda yazılı olarak sorulan çoktan seçmeli sorular (test) ile yarışmacıların sıralaması belirlenecektir.

Yarışma 11 (on bir) farklı kategoride yapılacaktır. A, B, C, D, E, F ve I Kategorileri Türkçe dilinde, G, H ve K kategorileri Arapça dilinde, J Kategorisi ise İngilizce dilinde yapılacaktır.

Kategorilerin detaylı açıklaması aşağıdadır.

A Kategorisi: 10 yaşından küçük olanlar

B Kategorisi: 10-14 yaş arası

C Kategorisi: 14-19 yaş arası

D Kategorisi: 19-30 yaş arası

E Kategorisi: 30 yaşından büyük olanlar

F Kategorisi/İhtisas Kategorisi: Resmi veya fahri din görevlileri (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), ilahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu meslek dallarında şu anda çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir.

Arapça dilinde 18 yaş altı ve 18 üstü olmak üzere 2 farklı kategoride yazılı sınav olacaktır. Bununla birlikte yarışmacılar sınava online olarak katılabileceklerdir. İngilizce sınavı online yapılmaktadır.

Yarışma kayıtları 13 Kasım’da başlayıp 04 Mart tarihinde sona erecektir. 8 Nisan 2018 tarihinde yazılı sınav olacaktır.

Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü konusuyla hedefimiz;

Kur’an ve Sünnet’in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak,

Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak,

Toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturmak,

Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek,

Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur’an-ı Kerim-i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korumaktır.

Ayrıca okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır.

TÜRKİYE GENELİ ÖDÜLLERİ

A-B-C-D-E-F KATEGORİLERİ İÇİN:

Birincilere: 2 Umre Seyahati + 2.500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 2.500 TL

İkincilere: 2 Umre Seyahati + 1.500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 1.500 TL

Üçüncülere: 2 Umre Seyahati + 500 TL veya 2 Dosta Yolculuk + 500 TL

4.- 10. Olanlara: Apple iPad Air 16GB 9.7" Wi-Fi 


Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 23:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER