banner651

ÖĞRENCİLERİN ÜŞÜMEMESİ İÇİN SEFERBER OLDULAR

Ekinözü Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kalem Tutan Eller Üşümesin!' sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan yardım kampanyasına Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü’nde destek geldi.

 ÖĞRENCİLERİN ÜŞÜMEMESİ İÇİN SEFERBER OLDULAR

 ÖĞRENCİLERİN ÜŞÜMEMESİ İÇİN SEFERBER OLDULAR

Ekinözü Belediyesi tarafından hazırlanan 'Kalem Tutan Eller Üşümesin!' sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan yardım kampanyasına Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü’nde destek geldi.

Kalem Tutan Eller Üşümesin Projesi kapsamında Ekinözü Belediyesi ile sosyal medyadan örgütlenen “Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü ” Kırsal Mahallerde bulunan İlk ve ortaokulundaki İhtiyaç sahibi öğrenciler için kışlık yardım seferberliği başlattılar.  ‘Kalem Tutan Eller Üşümesin’ projesi kapsamında başlatılan kampanyada Türkiye’nin dört bir tarafından Gümüşhane Üniversitesine okumaya gelen öğrenciler kulüpler aracılığıyla şehrin sosyal hayatında yer almaya devam ediyor. Daha önce bu bağlamda çok sayıda etkinlik yapan Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü Ekinözü’nde 20 öğrenciye bot ve mont yardımında bulundu.

 Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen şunları söyledi: “Belediyelerin sosyal fonksiyonlarını arttıran ve sosyal yaşam içinde aktif hale gelmesini sağlayan sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürütüldüğünü ve bu hizmetler yürütülürken insan odaklı çalışmalar yapıldığını belirtti.

Başkan Çeleğen ;”Sosyal Belediyeciliğin bir diğer önemli ayağı da, kuşkusuz eğitim yatırımlarıdır. Biz, belediye olarak, gençlerimizin geleceğine yönelik yatırımlara da öncelik veriyoruz.  Okullarımıza her türlü ekipman temininden tutun boya, badana, temizlik ve tadilat işlerini üstleniyoruz.  Yetinmiyoruz, her türlü eğitici, öğretici, kültürel faaliyetlere ön ayak olup gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.  İlçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin içini ısıtmak ve kalem tutarken gözlerinin gülmesi için  Basın  Yayın Şube Müdürlüğümüz koordinesinde ‘Kalem Tutan Eller Üşümesin’ adı altında bir kampanya başlattık.  Bu kampanyamız, kısa sürede şehrimizin sınırlarını aşarak ülke genelinde destek gördü. Bu anlamlı kampanyada ‘çorbada bizim de tuzumuz bulunsun’ diyen çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğini alabilmek bizleri daha da şevklendirdi.   Hedefimiz olan 5 bin çocuğa ulaşmak için ülkemizin yüreği iyilikle çarpan insanları ve sivil toplum kuruluşları ile el ele ve gönül gönüle vererek yolumuza devam ediyoruz. “Hayatımız boyunca iyilikten vazgeçmeyelim” diyerek nasihatte bulunan Çeleğen, şöyle devam etti: “Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; ‘Sizin en hayırlınız insanlara en faydalınızdır.’ Başka bir hadiste de buyuruyor ki; ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.’ Bu şiar ile başta bütün hayırsever işadamımıza kurum ve kuruluşlarımıza, derneklerimize,   öğrencilerimize destek olan  Türkiye’nin dört bir tarafından Gümüşhane Üniversitesine okumaya gelen öğrenci kardeşlerimizin oluşturduğu    Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü’ üyelerine  Kulüp Başkanı Rukiye Yıldız Hanıma   ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bu hayırseverlerin sayısı artar. İnançla yapılan her hayrın büyük önemi vardır. Hayatımızın her safhasını iyilikle geçirmeliyiz. Hem dünya da hem ahirette saadete kavuşmanın yolu budur .”

Minik kardeşlerinin maddiyattan çok maneviyata ihtiyaçları olduğu hatırlatan Sosyal Yardımlaşma Kulübü Başkanı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4.Sınıf öğrencisi Rukiye Yıldız, 2014 yılından beri çeşitli faaliyetler gerçekleştiren kulüp üyelerini “ailem” olarak tanımlayarak “Bugün bu güzel güne ortak olan Sosyal Yardımlaşma Kulübü aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  Kahramanmaraş Ekinözü Belediyesinin Sosyal medya üzerinden başlattığı kalem Tutan eller üşümesin Projesini gördük ve Belediye ile hemen irtibatta geçerek bizimde çorbada tuzumuz olsun dedik arkadaşlarla bir çalışma yaparak 20 minik öğrencimize mont ve bot yardımında bulunduk.  Yardımları öğrencilere dağıtan Ekinözü Belediye Başkanımız Nursi Çeleğen’e teşekkür ederiz dedi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER