banner675

MARAŞ’IN DİLLERE DESTAN HİKAYESİ “KAHRAMANLIK UNVANI”

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bir yasa ile 7 Şubat 1973 tarihinde Maraş “Kahraman” unvanına layık görüldü.

 MARAŞ’IN DİLLERE DESTAN HİKAYESİ “KAHRAMANLIK UNVANI”

 MARAŞ’IN DİLLERE DESTAN HİKAYESİ “KAHRAMANLIK UNVANI”


Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bir yasa ile 7 Şubat 1973 tarihinde Maraş “Kahraman” unvanına layık görüldü.
   
    Akdeniz bölgesinde yeralan ve destansı tarihi ile gözleri kamaştıran Maraş’ın “Kahramanlık” unvanını alma hikâyesi duyanların adeta tüylerini ürpertiyor.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Maraş’ın kahramanlık unvanını almasıyla ilgili bir mesaj yayımladı.

Hanefi Mahçiçek; “Memleketimize İlk Gün Ki Gibi Sahip Çıkacağız”

   Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek geçmişin, gelecek için çok önemli olduğunu belirterek, kimsenin geldiği yeri unutmamasını ve bastığı toprakların her zaman hakkını vererek yaşaması gerektiğini açıkladı. 
    Memleketine olan sevgisiyle bilinen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahraman unvanı almış bir şehirde yaşamanın vermiş olduğu gururun kendisi için çok ayrı bir mutluluk olduğunu belirtti.
     Kurtuluş savaşı sırasında bir bütün olup düşmana karşı büyük direniş gösteren şehitleri saygı ve rahmet ile andığını belirten Mahçiçek, Kahraman unvanını aldığı ilk gün ki gibi Kahramanmaraş’a sahip çıkacağını ve vatan millet duygusu ile hizmet vereceğini de vurguladı.
  
“ İstikbal’den İstiklal’e 12 Şubat Destanı”

    Kahramanmaraş’a değer katmaya devam eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in yönlendirmesi ile Türk Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan zorlukları anlatmak, tarihi her zaman hatırlamak ve gelecek nesillere de aktarmak amacıyla bir de kısa film projesi hayata geçirildi. Kahramanmaraş’ta Milli Mücadele döneminde yaşanan olayları anlatan film izleyici tarafından büyük beğeni topladı. Filmde düşmana karşı ilk direnişin sergilendiği, ilk zaferin kazanıldığı ve bağımsızlığa olan inancın pekiştirildiği sahneler yer alırken aynı zamanda bir kültür hizmeti olarak da hayata geçirildiği belirtildi.

   Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kanlı tarihe sahne olan ve büyük bir Milli Mücadele elde eden Kahramanmaraş’ın aldığı Kahramanlık unvanına layık olacağını ve her zaman daha da ileri noktalara taşıyarak, gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685