banner651

KAHRAMANMARAŞ ANSİKLOPEDİSİ’NİN 2. CİLDİ YAYINLANDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından ilk cildi 2017 Mart ayında yayınlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 2. cildi yayınlandı. KSÜ web adresi www.ksu.edu.tr üzerinden elektronik olarak yayınlanan 2. cilt, matbu olarak da en kısa zamanda yayınlanarak okuyucu ile buluşacak.

  KAHRAMANMARAŞ ANSİKLOPEDİSİ’NİN 2. CİLDİ YAYINLANDI

  KAHRAMANMARAŞ ANSİKLOPEDİSİ’NİN 2. CİLDİ YAYINLANDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından ilk cildi 2017 Mart ayında yayınlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 2. cildi yayınlandı. KSÜ web adresi www.ksu.edu.tr üzerinden elektronik olarak yayınlanan 2. cilt, matbu olarak da en kısa zamanda yayınlanarak okuyucu ile buluşacak.

Kahramanmaraş şehrimizin yüzyıllarca hatta binlerce yıldan beri sahip olduğu kültürel birikimi ve zenginliği ortaya çıkarma, Kahramanmaraş’ı bütün yönleriyle ansiklopedi çapında tanıtma, bugünden geleceğe bir iz, gök kubbede hoş bir seda bırakma niyetiyle yola çıkan KSÜ yönetimi; bilgili, tecrübeli, fedakâr, samimi akademik kadrosunun birikim ve destekleriyle B-C-Ç harflerini kapsayan ve toplam 575 maddeyi içeren ikinci cildi tamamladı.

2 yıl önce ne kadar zor ve emek gerektiren bir çalışma olduğunu bilerek Kahramanmaraş’ın kültür zenginliğini geleceğe taşımak adına Kahramanmaraş Ansiklopedisi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Bu çalışmanın tamamlanması zor bir çalışma olduğu yönündeki yorumlara rağmen, Kahramanmaraş’a hizmet etmeye ve kadim kültürümüzü kayıt altına alarak, gelecek nesillere önemli bir eser bırakmaya gönüllü akademisyenlerimizin katkılarıyla Kahramanmaraş Ansiklopedisi çalışmalarına başladık. İlk cildini 2017 Mart ayında yayınladığımız bu değerli çalışmanın ikinci cildini de bu ay yayınladık. Bir taraftan da aynı kadro ilk günkü heyecan ve coşku ile Kahramanmaraş Ansiklopedisinin 3. cildini yazmaya ve hazırlamaya devam etmektedir. 2018 yılı içerisinde 3 ve 4. ciltlerin tamamlanmasını hedefliyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin bilim, yayın, redaktör, koordinatör kurulları, yazı işleri, grafik olmak üzere 32 kişiden oluşan ekip tarafından hazırlandığını ifade eden ve başta Kahramanmaraş Ansiklopedisi Editörü ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak ile birlikte her kademede görev alan bütün ekibe desteklerinden dolayı teşekkür eden Rektör Deveci “Ansiklopedimiz, başta Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi akademisyenleri olmak üzere 10 farklı üniversiteden konusunda uzman ve ağırlıklı olarak Kahramanmaraşlı akademisyenlerden oluşan toplam 124 kişilik akademik yazar kadrosunun uzun ve zorlu çalışmaları neticesinde yayına hazır hale getirildi.” diye konuştu.

Kahramanmaraş tarihini, edebiyatını, coğrafyasını, kültürünü, sosyal hayatını, doğal zenginliklerini, kurumlarını, tarihi yapılarını, her alanda yetişmiş önemli şahsiyetlerini araştırarak ansiklopedi kriterlerine uygun olarak hazırlamak ve geleceğe aktarmak amacıyla hazırlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 7 ya da 8 cilt sonunda tamamlanması öngörülüyor. Unutulan maddeler olması halinde yayınlanması planlanan ek ciltte bu maddelere yer verilecektir. Ansiklopedinin okurlara, ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olması dileği ile saygılarımızı sunarız.


Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER