banner651

‘K’ TÜRÜ TAŞIMA BELGESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI KAHRAMANMARAŞ’TA YAPILDI

Karayolu Taşıma Yönetmeliği uygulamalarına ilişkin Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

 ‘K’ TÜRÜ TAŞIMA BELGESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI KAHRAMANMARAŞ’TA YAPILDI

 ‘K’ TÜRÜ TAŞIMA BELGESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI KAHRAMANMARAŞ’TA YAPILDI

Karayolu Taşıma Yönetmeliği uygulamalarına ilişkin Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında ‘K’ türü yurtiçi eşya taşıma yetki belgesi uygulamalarının mevzuatın amaç ve hedeflerine uygun gerçekleşmesi, uygulamada standardizasyonun sağlanması ve Karayolları Bölge müdürlükleri ve yetkili Odalar arasındaki koordinasyonun sağlanması amacıyla Kahramanmaraş’ta Bölgesel Çalışma Grubu toplantısı yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen toplantıda, yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere yönelik ‘K’ türü belge konusunda yetkilendirilen Oda temsilcileri işle Bakanlık yetkilileri tarafından yurtiçi eşya taşıma yetki belgesi iş ve işlemlerinde yaşanan sıkıntıların yanı sıra özel sektörün yaşadığı problemler ve çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mahmut GÜRSES, Daire Başkanı Kerim CİCİOĞLU, Bilgi işlem Uzmanı Dursun SAVAŞ ile Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep ve Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğü temsilcileri, TOBB temsilcileri ve TOBB tarafından yetkilendirilen Oda temsilcileri katıldı.

‘K’ YETKİ BELGESİ NEDİR?

‘K’ Yetki Belgesi, ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere veriliyor. Taşımanın şekline göre 3 türe ayrılıyor. K1 Yetki belgesi ticari amaçla eşya nakliyesi yapacaklara, K2 Yetki belgesi kendi ticari eşyaları için taşımacılık yapacaklara ve K3 Yetki belgesi ise ev eşyası taşımacılığı yapacaklara veriliyor.

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve bu Kanun’a istinaden çıkarılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak firmalar için düzenlenen K türü yetki belgelerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince belirlenen ticaret ve sanayi odaları aracılığıyla verilmesine ilişkin yetki devri gerçekleşmişti. Verilen yetki devri çerçevesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile 21.09.2005 tarihinde imzalanan ve 30.04.2011 tarihinde yenilenen protokole istinaden 67 ticaret ve sanayi odası yetkilendirilmiş bulunuyor. Böylece taşıma yetki belgesi almak isteyen gerçek ve tüzel kişiler bölge müdürlüklerine gitmeden kendi illerinde bulunan odalarda işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Yetkili odalardan birisi olan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası da kentte faaliyet gösteren ve herhangi bir şekilde nakliye işi yapan firmalara bu hizmeti yerinde sağlıyor.

NASIL ALINIR?

K Türü Yetki Belgesi almakla yükümlü bulunan gerçek veya tüzel kişilerin, vergi kaydının bulunduğu ilde belge düzenleme konusunda yetkilendirilen Odalara başvurmaları gerekiyor. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası yetkili oda sıfatıyla, hizmet binasında kurmuş olduğu ‘K Belgeleri’ departmanında müracaatları alarak ‘K’ türü taşıma yetki belgelerine yönelik iş ve işlemleri yerine getiriyor. 


Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 04:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER