banner651

GALERİCİ BEKİR KARABULUT, OĞLUNU ASKERE UĞURLADI

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinin sevilen sayılan simalarından Galerici Bekir Karabulut, oğlu İbrahim’i askere göndermenin gururunu yaşarken, “Asker Babası olma çok güzel bir duygu” dedi.

 GALERİCİ BEKİR KARABULUT, OĞLUNU ASKERE  UĞURLADI

 GALERİCİ BEKİR KARABULUT, OĞLUNU ASKERE  UĞURLADI

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinin sevilen sayılan simalarından Galerici Bekir Karabulut, oğlu İbrahim’i askere göndermenin gururunu yaşarken, “Asker Babası olma çok güzel bir duygu” dedi.

Kahramanmaraş'ta  1998/1 tertiplilerin askere sevk edilmesiyle hareketli günler yaşanıyor. Asker sevkıyatı sebebiyle Kahramanmaraş  Şehirler Arası Terminali, gelenlerle dolup taşarken, renkli görüntülere sahne oldu. Kınalı kuzular için uğurlama öncesi çeşitli eğlenceler düzenlendi. Kahramanmaraş'tan  silahaltına alınacak 1998/1 tertiplerin askere sevgi Kahramanmaraş'ın çeşitli  yerlerinde eğlenceli törenle askeri birliklerine bayram havasında uğurlandı.   Yapılan asker uğurlama töreninde davul zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar, yakınlarını askere göndermenin gururunu yaşadılar. Binlerce asker yakınının katıldığı uğurlama töreninde askerler omuzlarda gezdirilirken, "En Büyük Asker Bizim Asker", "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" ve "Her Türk Asker Doğar" şeklinde sloganlar atarak tekbir getirdiler. Yaşanan sevinç, otobüslerin hareket saati yaklaşırken hüzne dönüştü. Evlatlarının vatan borcunu ödemek için asker ocağına gitmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten asker aileleri, evlatlarını askere göndermekten dolayı hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını dile getirdiler. Vatani görevini yerine getirecek olmaktan dolayı gururlu olduklarını belirten askerlerden İbrahim Karabulut,  "Bu vatan bizim. Bu vatan için askere gidiyoruz. Bu vatana olan borcumuzu ödemek istiyoruz. Gerekirse bu vatan için şehit olmaya hazırız. Bu bayrak için gerekirse kanımızın her damlasını akıtırız" dedi.

İbrahim Karabulut, arkadaşları, akrabaları ve yakınları tarafından omuzlara alınarak otobüse bindirildi. İbrahim’in yakınları gözyaşlarını tutamadı. 1998/1 tertip olarak askere giden İbrahim’in  babası Bekir Karabulut  ise, bir asker babası olmak çok güzel bir duygu, bu duyguyu daha önce 1 sefer yaşamama rağmen aynı duyguyu yine yaşadım. İnşallah İbrahim'de diğer iki abisi gibi vatan borcunu ödeyecek ve teskeresini alıp tekrar dönecektir”

Duygu dolu anlara anne yüreği daha fazla dayanamayan İbrahim’in annesi  Torun Karabulut ise, Bu üzüntü bu gözyaşı sevinç gözyaşları oğlum varmış askere göndermişim vatan sağolsun, inşallah bu oğlumda askerliğini en iyi şekilde yapıp ailesinin yanına  dönecektir" dedi.

Haber-Foto: Bilal EVRAN

 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 05:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER