DOĞAN, TÜNELİ 2015’TE BİTİRECEĞİZ

DOĞAN, TÜNELİ 2015’TE BİTİRECEĞİZ

DOĞAN, TÜNELİ 2015’TE BİTİRECEĞİZ

Duygu İnşaat'ın sahibi İsmail Doğan, 3 bin metrelik Bolu tünelinin  yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olduğunu belirterek, biz bu parayla bünyesinde en uzunu 2 bin 847 metre olan 6 tünel, 8 viyadük (köprüyol) ve 4 köprülü kavşak yapacaklarını söyledi. 
Kahramanmaraş-Göksun tünelinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten  Duygu İnşaat'ın sahibi İsmail Doğan, çalışmaların hava şartları müsaade ettiği sürece devam edeceğini belirtti. Doğan, "Tüneli 2015 yılına kadar bitirmeyi hedefliyoruz, çalışmalarımızı bu hedef doğrulusunda sürdürüyoruz." 
 Türkiye'nin coğrafi yapısı ve topografik yapısı en zor bölgelerinden biri olan Kahramanmaraş-Göksun-Kayseri Karayolu'nda özellikle içinde bulunduğumuz kış şartlarında trafik akışı zorlanıyor. Çetin kış şartlarında zaman zaman zorunlu olarak trafik akışının durduğu bölgede yapılacak tüneller, viyadükler ve kavşaklarla yol standardı daha da artırılırken, yol çalışmalarının tamamlanması ile Kahramanmaraş-Göksun, Kahramanmaraş-Kayseri, Kahramanmaraş-Ankara ve Kahramanmaraş-İstanbul mesafesi de kısalacak.
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren  Duygu İnşaat'ın sahibi İsmail Doğan,  Bolu tünelinden yaklaşık 150 metre kısa olan Göksun-Kahramanmaraş Kurucuova tünelleri 2015 yılında hazır olacağını söyledi.
Doğan  "Kahramanmaraş -Göksun arasını yaklaşık 15 kilometre kısaltacak yolun tünel kısımlarında hummalı çalışmalar sürüyor. Her yıl yaşanan onlarca kazanın önüne geçmek için yüksek standartlarda geliştirilmiş olan yol'da yaklaşık 750 kişi her gün gecesini gündüzüne katarak ilerlemeye çalışıyor. Her gün 11 metre ilerleyen tüneller için 150 kişilik bir mühendis takımı görev yapıyor." diyen Doğan,   zamanında teslim ve eski yolda yaşanan kazaların önüne geçmek için kış şartlarının en zor dönemlerinde bile çalışmalara vermeden devam ettiklerini söyledi.
Doğan,  3 bin metrelik Bolu tünelinin  yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olduğunu belirterek, biz bu parayla bünyesinde en uzunu 2 bin 847 metre olan 6 tünel, 8 viyadük (köprüyol) ve 4 köprülü kavşak yapacaklarını söyledi. 

DOĞAN "OKUL İNŞAATI DEVAM EDİYOR"

Duygu İnşaat'ın sahibi İsmail Doğan, Köprü inşaatının yanı sıra bölgede ihtiyaç duyulan okul inşaatının devam ettiğini söyledi.
Doğan, "Kurucaova'daki mevcut okulun yetersiz kalması üzerine köylülerden gelen talep doğrultusunda buraya okul yapmaya karar verdik. 
Kurucaova'da yapımı devam eden  Ömer Doğan İlkokulu'nu  "2013-2014 öğretim yılına yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Doğan,  "Bu okul için özel bir proje hazırladık. 3 katlı, 10 derslikli olacak bir okul. İnşallah bu okulda okuyacak çocuklarımız gelecekte ülkemizi en yerlere getirmek için mücadele ederler" dedi.

YAPIMI DEVAM EDEN TÜNELDE İNCELEME

Mevcut uzunluğu 89 kilometre olan Kahramanmaraş-Göksun arası bu yatırımla birlikte 13 kilometre kısalarak 76 kilometreye düşecek olan tünelde Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Milletvekilleri Dr. Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç ile AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ile  Kahramanmaraş'ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarından oluşan heyet tünel çalışmalarını yerinde  incelemede bulundular.

VALİ KOCATEPE: 2015'TE
TAMAMLANIR

Böyle önemli bir yatırımı kente kazandırmaktan duydukları mutluluğu ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, "Kahramanmaraş-Göksun arasındaki bölümde Anıt kavşağı, Üniversite kavşağı, Üngüt kavşağı ve OSB kavşağı olmak üzere 4 adet farklı yükseltide köprülü kavşak var. Aynı zamanda Ceyhan köprüsü ile Andırın yol ayrımı arasında da güzergah değişikliği var. Yani mevcut yolu takip etmeyerek daha batıdan güzergah seçildi. Bu da 13 kilometrelik kısalma sağlıyor. 2015 yılında inşallah buraya geldiğimizde viyadük ve tünellerden geçerek Göksun'a ulaşmış olacağız" diye konuştu.
 "Kahramanmaraş- Göksun arasındaki yol il özel idaresi bütçesi ile 3 bölümde yapılıyor. Tekir- Göksun arasındaki bölüm ise Karayolları genel müdürlüğünce 2 bölüm olarak gerçekleşti. Kahramanmaraş- Tekir arasındaki bölümde Kahramanmaraş Anıt Kavşağı- Üniversite Kavşağı, Üngüt Kavşağı, organize sanayi bölgesi kavşağı olmak üzere 4 âdete köprülü kavşak planlanıyor. Geçtiğimiz hafta üniversite kavşağında inşaatımız başladı. Aynı zamanda Ceyhan köprüsü ile Andırın güzergâh arasında bir yol değişikliği bulunuyor. Şu andaki mevcut yol tercih edilmiyor, daha batıdan bir yol seçildi. Bu da Göksun yolunda 13 kilometre kısalma sağlıyor. Şu anda geçtiğimiz 2 tünel ve bundan yine 2 tünel var. Bunlardaki kaplama işlemi de hemen hemen tamamlandı. Bu güzergahta 3 viyadük bulunuyor. 2015 yılında buralardan geçerek, Göksun'a ulaşmış olacağız.  Bizde bugün sizlerle birlikte kış şartlarının en sert günlerinde Kahramanmaraş'ımızın ulaşım alanında yaptığı en büyük yatırımlardan biri olan Göksun-Kahramanmaraş Karayolu'nun en can alıcı bölüm olan Göksun-Tekir arasındaki bölümünü viyadük ve tünel inşaatlarını birlikte inceleme fırsatı bulduğumuz için oldukça mutluyuz.
Bildiğiniz gibi tünel inşaatımız geçen yıl Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın katılımıyla Kasım ayı sonlarında yaptığımız bir tören ile başlamıştı. Aradan geçen bir yıl içerisinde müteaahitimiz çok hızlı bir performans göstererek gerçekten rekor denilebilecek bir gerçekleşme ortaya çıkardı. Bugüne kadar da herhangi bir kaza ve bir şey olmadan bu gördüğünüz tüneller, viyadükler ve inşaat bölümleri gerçekleşmiş oldu. Karayolumuz zaten, Kahramanmaraş'tan başlamak suretiyle üçüncü şerit ilavesi 4 adet köprülü kavşak ve daha sonrada Tekir'e kadar olan bölümde 3 aşamalı inşaat İl Özel İdaresi'nin kontolünde karayolları Bölge müdürlüğümüzün kontrolü altında devam ediyor.
Buradan itibaren Göksun'a olan bölümde Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı ihale sonucunda devam ediyor. 2015 yılı başında viyadük ve tünellerimizle birlikte peyderpey biten kısımları açılması suretiyle son derece kaliteli bir yol hizmete açılacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün teknik elemanlarına çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Yol güzergâhında topoğrafik problemler yaşadığımız için aslında proje aşamasında belki de bir yıllık bir kayıp yaşadık. Özellikle Kahramanmaraş-Tekir arasındaki bölümde güzergâh değişiklikleri yapılmak zorunda kalındı.
Ayrıca Ulaştırma Bakanımıza ulaşan Müsteşarımızın gelişinde proje de çok büyük değişiklikler yapıldı. Bazı bölümlerde tünelle geçiyoruz. Güzergâhta önemli düzeltmeler yapıldı. Dolayısıyla yolumuzda da 13 kilometrelik bir kısaltma oluştu. Aynı zamanda konforda artmış oldu. Ben bu nedenle de Ulaştırma Bakanımı'a da şükranlarımı arz ediyorum. Bizim tüm hizmetlerimizi milletvekillerimiz Ankara'dan çok yakından takip ediyorlar. Dolayısıyla onların bu gayretlerinden dolayı onlara da çok teşekkür ediyorum."
 
MİLLETVEKİLİ RAMAZANOĞLU
 
kentin ülkenin medarı iftiharı olacak bir yatırıma kavuştuğunu belirten AK Parti Milletvekili Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu,Bu tür yatırımların artarak devam etmesini istediklerini belirterek, 
"Kahramanmaraşımızın çok önemli bir rüyası olan ve son yıllarda hükümetimizin gerçekleştirdiği en büyük karayolu yatırımlarından biri olan Kahramanmaraş-Göksun-Kayseri üzerindeki tünel inşaatlarının şantiye mevkiinde bulunuyoruz. Biraz 325 metre uzunluğundaki birinci viyadük üzerinden araçlarla geçmek suretiyle 45 metrelik ayaklar üzerine işlemiş bu mükemmel viyadükler geçerek tünellerimizi kontrol ettik. Bu 2 tünel grubu arasında bürokratlarımızla beraberiz.
Özellikle beşinci bölge yol kontrol şefimiz, beşinci bölge müdür yardımcımız, yol yapım baş mühendisimiz, müteahhit firmanın temsilcileri, ortakları hepimiz birlikteyiz. Öncelikle burada emeği geçen tüm kardeşlerimize ben canı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca böyle bir yatırımı Kahramanmaraş'a hediye eden Sayın Başbakanımıza ve kabine üyelerimize ve özellikle ulaştırma bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. 124 kilometrelik Kahramanmaraş-Kayseri yolundaki 89 kilometrelik en zor bölümünü 13 kilometre kısaltmak suretiyle 76 kilometre düşüren bu güzergâh adeta cetvelle çizilmiş gibi çok önemlidir.
Otoyol özelliklerinin çoğuyla donatılmış, çift tüplü 6'ya çıkan tünel sayısı ile 8'e çıkan viyadük sayısı ile hakikaten ülkemizin medarı iftiharı bir yatırıma dönüşmüştür. Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın önerisi ile bu şekle getirilen bu yolun gelecekte daha güzel projelerle taçlandırılmasını temenni ediyoruz. Bu vesile ile bu yolun hayırlı olmasını diliyoruz. Ankara'da bir toplantı da böyle bir faaliyetin gerçekleştirilmesi hususunda bir toplantı yapılmıştı. Bu planlama çerçevesinde sizlerde bu kar, kış günleri içerisinde soğuk havaya rağmen bizlerle beraber oldunuz. Buradan Kahramanmaraşımızı tüm Türkiye kamuoyunu bilgilendirmek üzere güzel bir çalışma gerçekleştirdik."

MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ

AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç'te hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir yatırımı kente kazandırdıklarını ifade etti. Bu yolların, ülkenin ve milletin yeniden özgüven kazanmasını sağladığını dile getiren Güvenç, "Son derece mutluyuz. Bugün burada hayal olan bir düşüncenin gerçeğe dönüşmesine şahit oluyoruz. Tarihi bir olaya şahit oluyoruz. Tarihi olaya  şahit olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten milletimizin bu yollarla tünellerle tekrardan özgüvenini kazanmasına sebep olmuştur. Neler yapacağımızı ortaya konuş oluyoruz. Siyasi istikrarın ve ekonomik istikrarında nelere sebep olduğunu burada görmüş oluyoruz. Son derece mutluyuz. Daha önce Kahramanmaraş ile Göksun arasındaki yol en uzun yoldu. Tepeleri aşar, kıvrım kıvrım giderdik.
Biraz önce haritada gördüğümüz gibi dümdüz yollar, kıvrımlardan kurtulmuş, eğimleri yüzde 6'ya düşürülmüş yollardan, tünellerle, viyadüklerle geçiyoruz. Bundan son derece mutluyuz. Gerçekten emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bunun temelinde yatan sebep haramı ve helali ayıran bir iktidar olmasıdır. Kasa hesabı ile kese hesabını ayıran bir iktidar var. Tüm millet olarak iktidarın önünde saygı duymak gerekiyor. Hayal olan birçok projeyi gerçeğe geçirdiler. Milletimize özgüven kazandırdılar. Sadece yurt içinde değil, yurtdışında da bu projelere gıpta ile izleniyor. Bunların hepsi bizim irtibatımızı artırıyor."
 
FATİH MEHMET ERKOÇ

Geziye katılan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ta, tarihi anlara şahit olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. AK Parti İl Başkanlığı döneminde bu projenin hayata geçirilmesi için yoğun gayret gösteren Erkoç, bu yatırımın ülkenin geldiği noktayı göstermesi açısından da büyük önem taşıdığını belirtti. Erkoç, "2002 öncesindeki Türkiye'yi hatırlayın. Türkiye bir milyar TL borç bulabilmek için 80 kapıya 90 deynek vuruyordu. Bunu geçmişi kötülemek için söylemiyorum ama durum böyleydi. Ülkemizin geldiği noktada Göksun-Kahramanmaraş arasına harcanan para tam bir milyar TL. Burada 6 tünel, 8 viyadük var. Bu sayı güzergaha göre değişebiliyor. Şu an proje devam ediyor. Bu yol kentimize de bir geçiş üstünlüğü sağlayacak.
Geçmişte bu üstünlüğün olmayışından dolayı şikayet ederdik ama bu yol bittiğinde şehrimiz bu üstünlüğü kazanacak. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Ak Parti hayalleri gerçek yapmaya devam edecek. Hatırlayın buranın temelini atalı bir yıl oldu. Bir de Bolu tünellerini hatırlayın 20 yıl sürmüştü. İşte istikrarın Türkiye'ye ne getirdiği ortada. İnşallah Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, ak kadrolarla birlikte hayalleri gerçek yapmaya devam edecek."

 İSMAİL DOĞAN'DAN BÖLGEYE DESTEK

Öte yandan yol çalışmalarını gerçekleştiren Duygu İnşaat'ın sahibi İsmail Doğan'ın bölgeye bir okul yaptırdığı gibi bölgenin camiine de yardımda bulunduğu belirtildi. Doğan'ın yolun bir an önce bitirilmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığı da dikkatlerden kaçmadı.
Kurucaova'daki mevcut okulun yetersiz kalması üzerine köylülerden gelen talep doğrultusunda buraya okul yapmaya karar verdiklerini söyleyen Vali Şükrü Kocatepe, imza töreninde yaptığı konuşmada babasının adını alacak olan Ömer Doğan İlkokulu ile ilgili olarak şunları söylemişti:
"2013-2014 öğretim yılına okulumuz yetişecek. Bu okul için özel bir proje hazırladık. 3 katlı, 10 derslikli olacak bir okul. Kurucaovalıların, bize okul ihtiyaçlarını bildirmeleri üzerine, biz de, bunu Sayın Doğan'a ilettik. Çalışması hızlı bir şekilde ilerleyen tünellerle birlikte aynı zamanda yöreye bir de okul kazandırmış olacağız. İnşallah bu katkı, diğer işadamlarımıza da örnek olur."
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER