banner651

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 13 Şubat 2018 Salı günü saat 13.30’da toplandı.

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 13 Şubat 2018 Salı günü saat 13.30’da toplandı.

Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı.

Açılış ve yoklamanın ardından Ocak ayı Meclis tutanağı özetinin okunup oylanmasının ardından Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklerimize başarılar dilerken, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diledi.

Gündemin 1. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının "Araç Sevk ve İdare Şube Müdürlüğü"  kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının “Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı”nın kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının İSKUR Boya Tekstil ve Sanayi Anonim Şirketinin 500.000,00 TL şartlı bağış talebi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinden 10. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ati Şeyhadil Mahallesi 420 ada 16 nolu ve 17 nolu parselde kayıtlı taşınmazların satışı ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 12. ve 13. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. Maddesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının, Kahramanmaraş İsar Derneği ile Büyükşehir Belediyemiz arasında işbirliği protokolü imzalanması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi, Yenişehir Mahallesi 594 ada 50 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

İlave gündem maddelerinin de gündeme alınmasının ardından gündemin 16. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığını “Yeni Kadro İhdası” ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 17. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Dolu Kadro Değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 18. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığını Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına alt birim kurulması oybirliği ile kabul edilirken İlgili Daire Başkanlığı Görev, Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 19. Maddesinden 23. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 24 ve 25. Maddeleri Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 26. Maddesinden 31. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 32. Maddesindeki Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi Tanır Mahallesinde bulunan parkın Büyükşehir Belediyemiz yetki ve sorumluluğuna alınarak, yeniden düzenlenmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin n33. Maddesinden 35. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 36. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının Adil Erdem Bayazıt Caddesini 55197.sokak üzerinden Av. Mehmet Ali Kısakürek Caddesine bağlayan, 20 metrelik imar yolunun Büyükşehir Belediyesi yetki sorumluluğuna dahil edilmesi ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 37. Maddesinde Zabıta Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarında bulunan ana arter ve kavşaklarda trafik yoğunluğunun önlenmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ile protokol imzalanması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 38. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyemiz ile Türkiye Kayak Federasyonu arasında protokol imzalanması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 39. Maddesinden 57. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 58. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Ekinözü İlçe Belediyesi Mali yardım talebi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 59. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının “Kahramanmaraş İl Sınırları İçerisindeki Yollarda, Bakım, Onarım ve İyileştirme Yapım İşinin”, İller Bankası kaynakları ile yaptırılması için Büyükşehir Belediye Başkanını yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 60 ve 61. Maddeleri Hukuk komisyonuna havale edildi.

Gündemin 62. Maddesinden 81. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Meclise gelemeyen üyelerini izinli sayılmasına ilişkin verilen teklif oybirliği ile kabul edilirken, Başkanvekili Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 19 Şubat Pazartesi günü saat 13.30’da yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER