BELEDİYE BAŞKANI MAHÇİÇEK’TEN KGC BAŞKANI SAYIN’A ZİYARET

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın’ı ziyaret etti.

 BELEDİYE BAŞKANI MAHÇİÇEK’TEN KGC BAŞKANI SAYIN’A ZİYARET

 BELEDİYE BAŞKANI MAHÇİÇEK’TEN KGC BAŞKANI SAYIN’A ZİYARET

 

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın’ı ziyaret etti.

 

Beraberinde Basın Yayın  ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Serhat Gümüş  ile Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’ne gelen Başkan Mahçiçek burada Cemiyet Başkanı Kemal Sayın ve Yönetim Kurulu Üyeleri Devrim Başer, Niyazi Kara, Kerem Akçakale ile  üyeler Fatma Ulusan, Alper Gültepe, Mustafa Alyas, Hüseyin Erbilir ve  Bilal Evran tarafından karşılandı.

 

BORCUMUZ YOK

 

Mahçiçek belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, 3 yıl içerisinde çok büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini, bu hizmetlere aralıksız devam edeceklerini, bu hizmetleri yaparken de hiç kimseye borçlarının olmadığını söyledi.

 

BİNAMIZ 8 AYA KADAR BİTECEK

 

Belediye binalarının 7,5 – 8 aya kadar biteceğini belirten Mahçiçek, binanın şimdiye kadar bitmesi gerekiyordu, fakat bazı müteahhitlerin işi bitirememesinden dolayı geç kaldığını inşallah 8 aya kadar bu binayı bitireceklerini söyledi.

 

İKİ BÜYÜK TESİS YAPIYORUZ

 

Başkan Mahçiçek, ilçelerine çok yakın zamanda iki büyük tesis kazandıracaklarını belirterek, 

“Bu tesislerin birincisi Engelliler Bakım ve Eğitim Merkezi ikincisi ise Down Sendromu Bakım ve Eğitim Merkezi, bu iki tesisinde ihalesini gerçekleştirdik, bu iki tesisin inşaatında da çalışmalar devam ediyor. Bu tesisleri de Belediyenin bütçesinde hiç para çıkmadan yapıyoruz. Çünkü Kahramanmaraş’ta yardımsever insanlarımız çok. Bu tesisleri de yardımsever insanlarımızın maddi destekleri ile yapıyoruz. İnşallah bu tesisler Kahramanmaraş’ın geleceğine ışık tutacaktır.”

 

EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

 

Onikişubat Belediyesi olarak eğitime her fırsatta destek verdiklerini, bunun da sosyal belediyeciliğin bir görevi olduğunu ifade eden Mahçiçek, Belediyemizin hazırladığı  “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor”  projesinin Kahramanmaraş’ta büyük yankı bulduğunu bu kapsamda  77 bin öğrencinin sınava girdiğini, sınavlarda başarılı olan öğrencilerimize çeşitli hediyeler vererek, bütün çocuklarımızı okumaya teşvik ettiklerini söyledi.

 

 

İLÇEMİZE PROJE OKULLARI YAPIYORUZ

 

“Proje okullar” adı altında kırsal kesimlere 6 adet okul yaptıklarını, Bu proje okullarından bir tanesini de Onikişubat ilçe merkezine  yapacaklarını belirten Mahçiçek,  “Teknolojik gelişmeler ve sosyal değişmelerin eğitime yansımaları olmakta, bu durum eğitimin de farklı bakış açılarıyla ele alınmasını beraberinde getirmektedir. Diğer yandan bilgi çağında yaşanılması, iletişim araçlarının çok hızla gelişmesi, uluslararası ilişkilerin çok ön plana çıkması, eğitim kalitesinin artırılması hedefi, ortak alanın dışında daha yoğun eğitimlerin verildiği okulların varlığına ihtiyaç hissettirmektedir. Kısaca “proje okulları” olarak adlandırdığımız okullarımız böyle bir ihtiyaç, hedeflerin ürünleri olarak düşünülmüş ve faaliyete geçirilmiş okullarımızdır. Bu okullarımızda yetişen çocuklarımız Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin geleceğine ışık tutacaktır.”

 

KAHRAMANMARAŞ YATIRIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

 

Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş işadamlarının devletten aldığı teşviki kuruşu kuruşuna yatırıma dönüştürdüğünü belirterek, bu yatırımlar sayesinde Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en gelişmiş illeri arasında yer aldığını  bu yatırımların  hem Kahramanmaraş ekonomisine, hem de Türkiye ekonomisine büyük katkıları olduğunu ifade etti. Mahçiçek, işadamlarının şehre yardımlarını da göz ardı etmemek gerektiğini belirtti.

 

KAHRAMANMARAŞ BASINI

 

Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın’dan Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren gazete ve internet siteleri ile basın mensuplarının sorunları hakkında bilgiler aldı.

Mahçiçek, basına Onikişubat belediyesi olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.

 

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Mahçiçek’in bir basın dostu olduğunu söyleyerek ziyaretten dolayı başkan Mahçiçek’e teşekkür etti.

 

Başkan Mahçiçek daha sonra gazetecilere 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Anısına hazırlanan  özel hediyeler takdim etti.

 

 Haber: Bilal EVRAN

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 04:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER