BAŞKAN KOLUTEK: ‘’ KUDÜS TÜM MÜSLÜMANLARIN GÖZ BEBEĞİDİR.’’

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs için yaptığı açıklamayı kınayarak, platrofm bünyesinde bulunan derneklerin adına açıklama yaptı.

 BAŞKAN KOLUTEK: ‘’ KUDÜS TÜM MÜSLÜMANLARIN GÖZ BEBEĞİDİR.’’

 BAŞKAN KOLUTEK: ‘’ KUDÜS TÜM MÜSLÜMANLARIN GÖZ BEBEĞİDİR.’’

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs için yaptığı açıklamayı kınayarak, platrofm bünyesinde bulunan derneklerin adına açıklama yaptı.

Başkan Kolutek, yaptığı açıklama da, ‘’ Kudüs’ün statüsü statüsü sadece siyasi bir konu olarak değerlendirilemez. Kudüs’ün statüsünü korumak, hem birleşmiş milletlerin hem de İslam ülkelerinin namus borcudur.’’ dedi.

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu’ndan yapılan açıklama şu şekilde;

‘’Bugün, insanlığın kadim şehri ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs, haksızca bir teşebbüsle karşı karşıyadır.

Bugün, insanlığı, kadim geleneği, uluslar arası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayış; Kudüs’ü, Filistin coğrafyasında, haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisindedir.

ABD başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı tüm dünyada infiale sebep olmuştur.

Üç din içinde kutsal sayılan bir kentin, İsrail’in başkenti olarak tanınması, Hıristiyanların egemen olduğu bir devletin işi değildir.

Bilindiği gibi Kudüs, üç büyük dinin kutsal mekanıdır. İslamiyet, Hıristiyanlık ve Musevilik. Dolayısıyla burada herhangi bir emrivakiyle değişiklik yapmak, beraberinde dinler arası bir çatışmayı da getirmiş olacaktır.

Bu durum, egemen güçlerin, kendi çıkarlarına uygun olarak Orta Doğu’da, ateşin, kanın ve silahın üzerinden kendi ekonomilerini var etmeye çalıştıklarının bir göstergesidir.

Kudüs’ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım, barış zeminini dinamitleyecek, bölgemizde yeni gerilimlerin, çatışmaların fitilini ateşleyecektir. Kudüs tüm Müslümanların göz bebeğidir. Kimden gelirse gelsin, bu tarihi hakikati göz ardı eden bir yaklaşımın sonu hüsrandır, felakettir.

Kudüs’ün BM kararıyla defalarca teyit edilmiş hukuki statüsünü değiştirecek her türlü adım, terör örgütlerininde ekmeğine yağ sürecektir.

Ayrıca, birlikte yaşama kültürüne, barışa, huzura ve güvenliğe de vurulan bir darbe olacaktır.

Dini ihtilaflar, Filistinli kardeşlerimizin yurtlarından mahrum edilmesi, kanlı çekişmelere, bedeli ağır olacak mücadelelere hız ve ivme kazandıracaktır. Unutulmasın ki İsrail ile Filistin arasında adil, kalıcı, dengeli, tarihi ve manevi haklara riayet eden bir barış gerçekleşmeden insanlık huzur ve selamete kavuşamayacaktır.

Kudüs, İslam Tarihi boyunca bir barış yurdu olarak muhafaza edilmiştir. Bugün bu barış yurdunun, çatışma yurdu haline getirilmesi hedeflenmektedir.

*Kudüs, bölgedeki ve dünyadaki barış ve istikrarın anahtarıdır.

*Kudüs, İslam Dünyasının kutsal cevheri, haklı davası, meşru sancağı, gaspı ve rehni imkansız manevi tacıdır.

*Kudüs, nice peygamberlerin hatırasını barındıran bir İslam şehridir.

*Kudüs, tarihten beri, farklılıklar içinde bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneğidir.

*Kudüs, her bir Mü’minin, canından, malından aziz bildiği mukaddes bir şehirdir.

*Kudüs, sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak davasıdır.

*Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanlara Hz. Peygamberin müjdesi ve emanetidir.

*Kudüs, herhangi bir ülkedeki, herhangi bir toprak parçası değildir.

Kudüs’ün statüsü statüsü sadece siyasi bir konu olarak değerlendirilemez. Kudüs’ün statüsünü korumak, hem birleşmiş milletlerin hem de İslam ülkelerinin namus borcudur.

Orta Doğu barış sürecini adeta ortadan kaldıracak bu vahim hatadan Amerikan yönetiminin ve İsrail’in derhal dönmesi çağrısında bulunuyoruz. ‘’

Platform Açıklamasını imzalayan dernekler; Gemciler Kültür ve Dayanışma Derneği, Arıcılar Derneği, Kahramanmaraş Tebessüm Derneği, Kahramanmaraş Teknoloji Vakfı, Kahramanmaraş Türk Halk Müziği Derneği, Zülkadiroğulları Derneği, Edeler Diyarı Derneği, Ökkeşler Diyarı Sosyal Medya, Haberma.com, Kahramanmaraş Musiki Derneği, Kahramanmaraş Halk Ozanları Derneği, Kahramanmaraş Azerbaycanlılar Derneği, Kahramanmaraş Turizm Tarihi Derneği, Kahramanmaraş Türk Ocağı, Kahramanmaraş Göksunlular Derneği, Tema Vakfı Kahramanmaraş Şubesi, Dostluk Grubu Derneği, Kadak, Atlı Biniciler Kulübü, Özel Güvenlikçiler Derneği, KÖK-DER BİR, Muharip Gaziler Derneği, Ahıskalılar Derneği, Hz Mevlana Derneği, Şehit Aileleri Derneği, Türk Hava Kurumu Kahramanmaraş Şubesi, Kaböder, Kahramanmaraş İmam Hatpliler Platformu, Onikişubat Muhtarlar Derneği, YediHilal, Bertizliler Vakfı, Tatarlar Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneği, Amatör Spor Kulüpleri Fedrasyonu Kahramanmaraş, Türkiye İnsiyatif Merkezi, Paksoylar Vakfı, Eğitim Gönülleri Derneği, TÜGVA, Hentbol Fed. İl Temsilciliği, Yörük Türkmen Derneği, Yedikıta öğrenci Derneği, Şehri Maraş Derneği, Futbol İl Temsilciliği, Kahramanmaraş Engeliler Derneği, Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği, 


Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER