Öksüz, “Yanlış bilgiler kamuoyunu da yanlış yola gönder”

Öksüz, “Yanlış bilgiler kamuoyunu da yanlış yola gönder”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, “Bizim çok konuşan insana değil. İcraat yapan insana ihtiyacımız var. Bu konuşmalar birçok insanı da yıpratıyor. Haksızlık da yapıyor.” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası fuaye alanında gerçekleştirilen 11. Olağan Meclis toplantısı açılışında konuşan Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Kahramanmaraş’ta ilk Organize Sanayi Bölgesinin 30 yılda faaliyete geçirdiklerini, Organize Sanayi bölgelerinin sanayiciler için harika bir çözüm olduğunu söyledi.

Organize Sanayi bölgelerinde alanlarının sanayicilere bedava verilmediğini hatırlatan Öksüz, “Parasını verip alıyor. Birinci organize üretime geçene kadar Adana, Gaziantep yoluna birçok tesisler yaptık. Sonradan döndük buranın altyapılarını yaptık. Şu anda da o bölgeler ıslah OSB oldu. Bu da Kahramanmaraş'a yapılmış gerçekten çok büyük bir hizmet bunu inkar edemeyiz. Çok kişi buradan ‘ben arsa alayım, arsa kapatayım, ileride yüksek fiyata satayım’ düşüncesiyle çok müracaatlar oluyor. Organize kanununda yapmak zorundasın, yapmazsan organize orayı elinden alırsın. Binan varsa binanı da alır. Dolayısıyla öyle her önüne gelen ev arsası, tarla alır gibi OSB'den yer alamaz. Dedi ki arkadaşlara bakın buna çok dikkat edelim. İhtiyacı olan gerçek sanayicilere buradan yer veririz. Adamın mazisine bakacaksın. Ne yapmış şimdiye kadar? Sanayinin içinde mi? Her müteşebbis heyet toplantısında bunun üzerinde çok durduk. Yanlış şeyler, yanlış bilgiler kamuoyunu da yanlış yola gönder. Maalesef bizim toplum bilsin, bilmesin. Her konuda konuşuyoruz. Bu işi siyasi polemik yapıyorlar. Bizim çok konuşan insana değil. İcraat yapan insana ihtiyacımız var. Hatta bu konuşmalar birçok insanı da yıpratıyor. Haksızlık da yapıyor. Bunlar çok yanlış şeyler. Konuyu bilmek lazım, incelemek lazım.” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın şu anda Organize Sanayi Bölgesi bakımından Türkiye’nin en zengin şehirlerinden birisi olduğunu hatırlatan Öksüz, “Tekstil İhtisas Organize Sanayi bölgesi Kahramanmaraş'ı kurtaracak bir alan. Biz bununla ilgili oda olarak çok uğraştık. Genelkurmay Başkanı'na gittik. Cumhurbaşkanımız geldiğinde onun onayını aldık. Sanayi Bakanlığı'na gittik. Burada Ticaret Sanayi Odası çok mücadele verdi. Tekstil İhtisas Organize Sanayi bölgesinin altyapısı iyi, taşlı tek şeyi dereli tepeli bir yer. Onlar da tesviye edilir, yapılır. Çünkü bizim ovamız sit alanı ilan edildi. Biz nereye gideceğiz? Ovaya gidip fabrika yaptırmıyorlar. Onun için bu alan çok büyük bir alan birçok ihtiyacı karşılar. Yeni bir şehirle olur bir kısmında yerleşim alanları olur. Sanayide çalışan personellerimiz için, işçilerimiz için burası çok güzel konutlar olur. Sanayi tesisleri de kurulduğu zaman ulaşım da çok kolaylaşır.” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Hanefi Öksüz’ün konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kadir Uysal ve KOSGEB İl Müdürü Yasin Yüksek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER