KOSGEB destek programının detayları KMTSO’da açıklandı

KOSGEB destek programının detayları KMTSO’da açıklandı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ev sahipliğinde “Deprem sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı” düzenlendi.

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Deprem Sonrası İşletmelerin Canlanması Destek Programı’nın detaylarını KMTSO ev sahipliğinde düzenlenen programla duyurdu.

İlginin oldukça yoğun olduğu programa, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişci, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuba Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Yardımcısı Emre Cebeci,  AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve firma temsilcileri katıldı.

Programda konuşan KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, “450 milyon dolarlık kredi minimum 200 bin lira, maksimum 750 bin lira olmak kaydıyla neredeyse her kesimin alabileceği şekilde hazırlandı. Bizim yapacağımız en temel şey bugün bir can suyu vermek.” dedi.

İbrahimcioğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“24 ayı geri ödemesiz olmak üzere son 12 ayı 3 taksitle ödemek suretiyle 36 aylık bir programdan bahsediyoruz. Ödemeyi taksitli almak gibi bir durumları da yok. Başvuru yapıldı, ödeme talebi geçtikten sonra kendilerine tanımlanmış olan limit direkt olarak verdikleri IBAN'a yatmış oluyor. Bunun tabii ki devamı da gelecektir. Ama öncelikle 100 bin KOBİ'yi hedeflediğimizi ifade etmiş olayım.  Şu anda aslında süre yok. Ama biz yıl sonuna kadar bu limitli olan parayı dağıtabileceğimizi düşünüyoruz. Yani bir süre koymadık. Süre daha çok paranın kendisi. 450 milyon doları komple buradaki 11 ilimize özellikle 4 il 2 ilçe olmak üzere toplamda 11 ilimize bu 450 milyon doları dağıtacağız. Yani süre 450 milyon dolar. Şu ana kadar da 10 bin başvuru aldık. Hızlı bir şekilde uzmanlarımız değerlendiriyor. Şu ana kadar da 10 bin başvuruyu aldık.”

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu ise, ”Kahramanmaraş deprem felaketinden etkilenen illerin başında geliyor. Kahramanmaraş’ın bir sanayi kenti olması ve 30 bine yakın esnafın olması Kahramanmaraş’ı çok ciddi manada ekonomik olarak deprem bölgelerindeki en ağır hasarı alan il haline getirmiştir. Kentimizdeki OSB’lerin yüzde 60-70’inde çok ciddi hasarlar meydana gelmişti. Küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin özellikle Küçük Sanayi Sitemizde 2 bin 500’e yakın işyerinin yaklaşık bin 200’e yakını ağır hasarlı ve yıkık bir vaziyetteydi. 100 yılın felaketini yaşadığımız bu dönemde yapacağımız projelerle Kahramanmaraş’ı yüzyılın kenti yapmayı hedefliyoruz. Bu noktada açıklanan destek paketi bizler için de çok büyük önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER