KSÜ öğrencileri stajlarını Baykar Teknoloji yaptı

KSÜ öğrencileri stajlarını Baykar Teknoloji yaptı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayan Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajı kapsamında, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Rumeysa Donbaloğlu, Alperen Keçe, Burhanettin Gönendi ve Mehmet Ali Ahmet Okay, 2022 Bahar Yarıyılının tamamını Uygulamalı Mühendislik Eğitimlerini yapmak üzere Türkiye’nin ilk milli insansız hava aracı (İHA) ve silahlı insansız hava aracını (SİHA) geliştiren Baykar Teknoloji’de geçirdi.

3 buçuk aylık süreçte, Baykar Teknoloji bünyesinde devam eden bazı projelerin tasarım, montaj, kalite kontrollerinde aktif olarak görev alan üniversite öğrencileri Uygulamalı Mühendislik Eğitimi stajlarını başarıyla tamamladı.

Başarılı staj döneminin ardından Baykar Teknoloji iş başvurusunda bulunan öğrencilerin mülakat süreçleri ise devam ediyor.

Öğrencilerin Uygulamalı Mühendislik Eğitimi staj sürecinde Baykar Teknoloji’de edindikleri deneyimler ve kazanımlar hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazı Can’ı makamında ziyaret etti.

Gizliliğe riayet ederek, görev aldıkları projelerde problem olarak belirlenen konularda çeşitli mühendislik programlarını kullanarak (Ansysy, Catia, Invertor, Solidworks) iyileştirme çalışmaları yapan KSÜ öğrencilerinin bu iyileştirmeleri üretime dönüşmüş ve firma bünyesinde aktif olarak kullanılmaktadır.

Başarılı bir Uygulamalı Mühendislik Eğitim stajı geçiren öğrencileri tebrik eden Can “Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin hem sektör hem de öğrencilerimiz için önemli kazanımlar sağladığını görmekten dolayı çok mutluyuz. Bu dönem Uygulamalı Mühendislik Eğitimi stajlarını yaparak dönen öğrencilerimizin birçoğuna, staj yaptıkları firmalar tarafından iş teklifinde bulunmuştur. Mühendislik açısından ülkemizin gözbebeği kurumlarından olan Baykar Teknoloji’de başarıyla staj yaparak dönen öğrencilerimizin heyecanlarını ve kazanımlarını görmekten dolayı çok mutluyum. Uygulamalı Mühendislik Eğitimi programı ile öğrencilerimiz mezun olmadan önce sanayide önemli tecrübe kazanmakta, sanayicilerimiz ise 3 buçuk aylık süreçte öğrencinin performansını, iş ahlakını ve gayretini değerlendirme fırsatı yakalamaktadır.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER