Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi’nin yeni protokolü imzalandı

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi’nin yeni protokolü imzalandı

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Okumadığın Gün Karanlıktasın’ sloganıyla hayata geçirdiği ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da ödül aldığı model proje Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor, pandemi sebebiyle verilen iki yıllık aranın ardından yeniden başlıyor.

Projenin geçmiş dönem gerçekleşmeleri hakkında bilgiler veren Mahçiçek, 2014-2022 yılları arasında 5'li setler halinde 2. sınıftan 11. sınıfa kadar yarım milyon eseri öğrencilerle buluşturduklarını söyledi.

Eğitim yatırımlarını öncelediklerini kaydeden Mahçiçek, “2014’den bu yana çok önem verdiğimiz eğitim konusunda başlattığımız fakat pandemi sebebiyle maalesef ki 2 sene ara verdiğimiz Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi’nin yeni döneminin protokolünü imzalıyoruz. Onikişubat Belediyesi olarak her zaman şunu ifade ettik ve dedik ki bizim önceliğimiz eğitim. Fiziki çalışmalarımızı da yaparız ama eğitim konusuna öncelik verdik. Bu bağlamda yurduyla beraber 7 tane okul yaptık. Projemiz kapsamında 2’nci sınıftan itibaren her sene 5’li setler halinde 80 bin kitap aldık ve sadece Onikişubat’ın değil Kahramanmaraş’ın bütün okullarına dağıttık. Bu kitapların seçimini de Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yaptık. Belli bir süre geçtikten sonra yine kitaplardaki bilgiler dahilinde bir deneme sınavı yapacağız. O sınavda derece alan çocuklarımıza ve okullarımıza da gerekli hediyeleri takdim edeceğiz.” dedi.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi ve eğitime destekleri için Mahçiçek’e teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ta insanlarının kaliteli ve donanımlı bir şekilde yetişmesi için çaba harcadıklarını dile getiren Kahraman, “Önceki yıllarda üniversite sınavlarının başarı ortalamasına bakıldığında 66’ncı sıradan bu yıl 31’inci sıraya yükselme kaydettiğini görmek çok anlamlı. Çabalarımız ve gayretlerimiz boşa gitmiyor, umudumuzu da artırıyor. Liselere geçiş sınavlarında da Türkiye’nin ortalamasının üzerine çıkmış bir Kahramanmaraş gerçeği var. Önceki yıllarda hep ortalamanın altındaydı. Geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 2,34 ortalamanın altındayken, yüzde 2,59 Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Geçen yıla göre yüzde 4,93’lük artışla hamdolsun güzel bir ivme yakaladık. Eğitim noktasında belediyelerimizle çok güzel bir işbirliği ortamını yaşıyoruz. Bu anlamda Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve diğer tüm ilçe belediye başkanlarımıza sizler huzurunda teşekkür ediyorum. Bu şehir bizim şehrimiz, bu insanlar bizim insanımız. Donanımlı olarak yetiştiklerinde dönüşü bu şehre olacak insanlar. Eğitim anlamında özellikle tüm belediyelerin önünü çeken belediye olarak Onikişubat Belediyemize ve Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER